Brian Graham nije puštao Barišića iz zagrljaja

 Steve Welsh/pa Images/profimedia
NESVAKIDAŠNJA PROVOKACIJA

Barišić u kaotičnoj utakmici Rangersa pretrpio hrvački zahvat: ‘Mislio sam da gledam UFC‘

Oba hrvatska nogometaša dobila su dobre recenzije za nastup protiv Partick Thistlea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. veljača 2023. 09:17

Dvojica hrvatskih nogometaša imali su zapažen nastup u kaotičnoj utakmici 5. kola Škotskog kupa u kojem je Glasgow Rangers na Ibroxu svladao drugoligaša Partick Thistle 3:2.

Mirko Antonio Čolak postigao je prvi pogodak Rangersa za izjednačenje u 50. minuti, dok je Borna Barišić u 86. minuti asistirao Sandsu za konačnih 3:2.

Bivši igrač Rangersa Lewis MacLeod na duhovit je način za Rangers TV komentirao jedan hrvački zahvat napadača Partick Thistlea Briana Grahama na Barišiću.

"Mislio sam da je UFC bio sinoć. Doduše, ne znam kako biste nazvali taj potez", rekao je MacLeod.

Barišić nije nasjeo na provokaciju, jednostavno se maknuo od mjesta događaja, iako je zbog eventualne reakcije mogao zaraditi žuti karton.

Škotski novinari ističu i kako se Barišić preporodio pod vodstvom novog trenera Michaela Bealea koji je naslijedio Giovannija van Bronckhorsta. Glasgow Live je Barišića ocijenio šesticom.

"Kao i uvijek, stvarao je prijetnje iz prekida i ubačaja u kazneni prostor", stoji u opisnoj ocjeni.

Čolak je pak dobio sedmicu.

"VAR ga je kaznio zbog igranja rukom zahvaljujući kojem je Thistle poveo iz penala. Glavom zabio prvi gol nakon par mjeseci."

Iste su ocjene hrvatski igrači dobili i na portalu Ibrox News.

"Barišić je bio dobar prema naprijed, dok je obrambeno bio u najboljem slučaju pristojan. Prosječna partija", piše u komentaru.

Čolak je i ovdje dobio ocjenu sedam.

"Hrvat je imao teško prvo poluvrijeme s vrlo malo lopti i smiješnim jedanaestercem koji je dosuđen protiv njega, ali je živnuo u drugom poluvremenu i rano stigao do važnog izjednačenja. Ohrabrujući znakovi da imamo opcije za postizanje golova‘‘, piše navijački portal Rangersa."



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
14. travanj 2024 17:06