OLAF KRAAK Afp
UTRKA S VREMENOM

Baš želi igrati protiv Vatrenih! Igrao je za Nizozemsku, ali sada traži drugo državljanstvo kako bi mogao u Katar

Prvi susret Dalićevi izabranici igraju 23. studenog, a Marokanci se nadaju kako će do tada riješiti svu papirologiju
Piše: Andro PolićObjavljeno: 31. listopad 2022. 18:11

Hrvatska nogometna reprezentacija prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra za 23 dana, a prvi suparnik "Vatrenih" još se bori s registriranjem potencijalnih reprezentativaca. Anwar El Ghazi (27) napadač je PSV-a, rođen je u Nizozemskoj i prošao je sve mlađe uzraste njihove reprezentacije, a 2015. upisao je i dva nastupa za seniorsku vrstu. Ipak, od tada nije ponovno oblačio poznati narančasti dres, pa se tako nada kako bi mogao uskoro dobiti državljanstvo Maroka, s kojim bi mogao zaigrati za tu reprezentaciju na Mundijalu.

Prema prijašnjem pravilu, ne bi mogao nastupati za novu reprezentaciju nakon što je upisao barem jedan služebeni nastup za drugu nacionalnu vrstu, ali to je pravilo promijenjeno na tri takve utakmice, tako da El Ghazi sa svoja dva nastupa u kvalifikacijama za Nizozemsku i dalje ima priliku zaigrati za Maroko.

image
SEBASTIEN BOZON Afp

Tijekom karijere igrao je za Ajax, Everton, Lille i Aston Villu iz koje je potkraj kolovoza stigao u PSV, za koji je u deset dosadašnjih nastupa postigao četiri pogotka.

Linker
02. svibanj 2024 04:41