EIBNER-PRESSEFOTO/JENNI MAUL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/jenni Maul/imago Sportfotodienst/profimedia
RASPOLOŽENI STRIJELCI

Bayern pregazio suparnika s nestvarnih 27:0! Čak trojica igrača Bavaraca zabila po pet golova

Bayernov napadač Eric Maxim Choupo-Moting ozlijedio se nakon samo desetak minuta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. srpanj 2023. 22:08

Izuzetno raspoloženima pokazali su se Bayernovi strijelci u prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu. Njemački prvak svladao je momčad Rottach-Egerna s čak 27:0, a već do poluvremena zabili su Bavarci 18 komada.

Pet pogodaka postigle su mlade nade Jamal Musiala i Juwel Mathys Tel te iskusni Marcel Sabitzer, tri je dodao Serge Gnabry, dok su Kingsley Coman, Raphael Guerreiro, Sadio Mané, Leroy Sané, Konrad Laimer, Noussair Mazraoui, Dayot Upamecano i Alphonso Davies spremili po jednu loptu u domaću mrežu.

Bayernov napadač Eric Maxim Choupo-Moting ušao je kao zamjena u drugom poluvremenu, ali je nakon desetak minute morao iz igre zbog ozljede koljena iz duela s domaćim vratarom. Tel se pak požalio na probleme s ramenom.

Min-Jae Kim, Korejac iz Napolija, još nije zaigrao za Bayern, sa strane je vozio bicikl te je usput porazgovarao s trenerom Thomasom Tuchelom i počasnim predsjednikom Ulijem Hoenessom na igralištu u Tegernseeu.

U ponedjeljak za momčad našeg Josipa Stanišića, koji je odigrao drugih 45 minuta na stoperu, kreće azijska turneja na kojoj se sastaju s Manchester Cityjem i Kawasaki Frontaleom u Tokiju te s Liverpoolom u Singapuru.

Generalka za novu sezonu je s Monacom u Unterhachingu 7. kolovoza, potom Bayernu slijedi Superkup protiv RB Leipziga, a sezona u Bundesligi počinje 18. kolovoza protiv Werdera u Bremenu.

Linker
06. svibanj 2024 14:58