Slavlje Betisa na proglašenju pobjednika

 JORGE GUERRERO Afp
BOLJI I OD VALENCIJE

Betis u kasnonoćnom seviljskom trileru i ruletu jedanaesteraca stigao do titule u Kupu kralja

Koban je promašaj u četvrtoj seriji za Valenciju upisao američki veznjak Musa...
Piše: HINAObjavljeno: 24. travanj 2022. 08:22

Nogometaši seviljskog Betisa novi su pobjednici španjolskog Kupa kralja, a do trofeja su došli tako što su u finalu odigranom na stadionu La Cartuja u njihovom gradu svladali Valenciju boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je osnovni dio utakmice završio 1-1, a u produžetku nije bilo pogodaka.

Betis je poveo već u 11. minuti kad je na ubačaj Bellerina Borja Iglesias glavom poslao loptu pod gredu. Valencia je izjednačila iz kontranapada u 30. minuti - dodavač je bio Moriba, a Hugo Duro prebacio istrčalog vratara Claudia Brava.

Iako su i jedni i drugi do kraja osnovnog dijela utakmice imali dobre prilike, ponajviše zahvaljujući vratarima više nije bilo pogodaka pa je dvoboj otišao u produžetak. U dodatnih pola sata mreže su ostale mirovati pa je odluka u trofeju pala izvođenjem jedanaesteraca.

Odlučujućim se pokazao promašaj Valencijinog 19-godišnjeg američkog veznjaka Yunusa Muse u četvrtoj seriji, kad je poslao loptu preko grede. Svi Betisovi igrači bili su precizni, a pogodak vrijedan prvog klupskog trofeja od 2005. postigao je Juan Miranda.

Bilo je to Betisovo peto finale Kupa kralja. Valencia je po 18. put bila u finalu, a ostala je na osam osvojenih naslova.

image

Slavlje Betisa na proglašenju pobjednika

CRISTINA QUICLER Afp

Linker
26. rujan 2023 21:15