Savo Milošević

 ANTONIO BALIC Cropix
O OTKAZU NE RAZMIŠLJA

BiH doživjela debakl o kojem će se pričati. A što kaže izbornik? ‘Ne vidim da je moglo bolje...‘

‘Bez trke koju nemamo je jako teško pričati o bilo kakvoj taktici protiv ovako ozbiljnih momčadi‘
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2023. 23:24

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pravi debakl u Luksemburgu gdje je izgubila s čak 4:1 što je najveća pobjeda Luksemburga u povijesti u utakmicama kvalifikacija za europska i svjetska prvenstva.

Izbornik BiH Savo Milošević u ovoj je utakmici odlučio dati priliku nekim igračima koji do sada nisu previše igrali, a rezultat dovoljno govori o tome koliko je eksperiment uspio. Nakon utakmice on je pronašao razlog poraza:

- Nemamo razinu trke za ovu razinu natjecanja. To je to u jednoj rečenici. Bez toga je jako teško pričati o bilo kakvoj taktici protiv ovako ozbiljnih momčadi. Iz toga su proizašle i loša koncentracija i reakcije. Ovo je naša realnost u ovom trenutku, ne vidim da je moglo bolje bez visoke razine i intenziteta trke. Nemamo važne stvari za moderni nogomet - rekao je Milošević za BHT1.

Iz njegovih izjava je jasno da ne razmišlja o otkazu, a bez obzira na poraz bilo bi čudno da i on bude smijenjen jer je BiH u kvalifikacijama već smijenila dva izbornika - Faruka Hadžibegića nakon domaćeg poraza od Luksemburga i Meha Kodru samo dvije utakmice nakon toga. Milošević će stoga najvjerojatnije voditi momčad u nedjelju u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Slovačke. On je za tu utakmicu najavio promjene:

- Protiv Slovačke ćemo promijeniti momčad i dobiti svježinu s momcima koji su odmorniji - rekao je Milošević.

Bosna i Hercegovina nakon devet kola u grupi J ima isto toliko bodova s tri pobjede i šest poraza. Slabiji od njih je samo Lihtenštajn bez bodova, Island ima 10, Luksemburg 14, Slovačka 19 i Portugal 27.

Linker
03. svibanj 2024 15:36