Slaven Bilić

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

‘Bilić je povukao kockarski potez, i to dobro zna!‘ Novi klub bivšeg HR izbornika ima jedan ozbiljan problem

‘Nema dileme. U Watfordu su već krenuli s potragom za Bilićevim nasljednikom‘, jedan je od komentara
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 18:46

Društvene mreže već su krenule sa zbijanjem šala, nakon što je Slaven Bilić potvrđen za novog trenera Watforda. Naravno, nitko da bi riječ rekao protiv hrvatskog stručnjaka, pošalice nastaju na spomen njegova novog kluba, engleskog drugoligaša i njegovih vlasnika. Talijanska obitelj Pozo nije baš najomiljenija navijačima Hornetsa, kako se od milja nazivaju nogometaši Watforda.

Negdje u sredini tih riječi nalaze se i engleski novinari, koji će, kroz pero Andrewa Frencha, novinara Watford Observera napisati:

- Slaven je dobio ugovor na 18 mjeseci. Već su mi neki ljudi napisali da to znači - 18 dana!

Nije obitelji Pozo strano mijenjati trenere. Već smo napisali, od rujna 2019., Bilić je deveti trener na klupi Vicarage Roada. Roy Hodgson, Claudio Ranieri samo su neki od njegovih recentnih prethodnika. Onaj zadnji, Rob Edwards, na kormilu je izdržao svega 11 utakmica. U 10 prvenstvenih upisao je svega tri pobjede te uz dva poraza još pet puta remizirao. Dobar temelj za nadogradnju Biliću, pred debi na klupi, na gostovanju kod Stoke Cityja u nedjelju. No, vlasnici žele samo jedno, povratak u Premier ligu.

Na one Frenchove riječi, nadovezat će se Jeff Stelling sa Sky Sportsa:

- Nema dileme. U Watfordu su već krenuli s potragom za Bilićevim nasljednikom.

Takva situacija vlada u klubu i među navijačima koji se pitaju hoće li bivši hrvatski izbornik izdržati u klubu išta dulje od osmorice njegovih prethodnika. Zanimljivu izjavu dao je i Chris Iwelumo, bivši napadač Watforda i Stokea koji će međusobno igrati u nedjelju.

- Šteta za Roba Edwardsa, razočaran sam zbog toga što su ga smijenili. Opet s druge strane, Bilić je čovjek koji je West Bromwich uspio uvesti u Premier ligu, čovjek ima dosta iskustva pa je razumljivo da su eto, doveli baš njega. Sada moraju stati iza njega. Vlasnici dovedu trenera, kažu mu da će stati iza njega i podržavati ga i ako krene loše, a onda, ni ne okrene se, već mu se zahvale. To sad tako ne smije biti - kaže Iwelumo.

Nastavlja:

- Ja jesam razočaran, ali nisam iznenađen time što su smijenili Edwardsa, a vjerujem da nije ni on. Budite sigurni, Bilić također zna koliko je dolazak u Watford zapravo - kockarski potez. Svi žele stabilnost, trenera na duge staze i pravi projekt, ali toga zasad nema. I svatko tko dođe to zna. Bilić? Ako krene loše, da, i njega će se riješiti.

Još uvijek nije točno poznato kada će Bilić biti predstavljen u novom klubu, a iz Watforda su samo poručili da neće izlaziti u javnost s detaljima...

Linker
25. travanj 2024 14:27