Ashley Cole

 MICHAEL REGAN Afp
PRAVA NOĆNA MORA

‘Bio sam na koljenima, čekao da me ubiju...; Engleska ikona opisivala mučne detalje obiteljske drame

‘Nisam želio pokazati kćerki da se bojim za naše živote‘, rekao je bivši igrač Arsenala i Chelseaja‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 10:44

Provale u kuće i na osobna imanja nogometaša u Engleskoj nisu nikakva novost. Iz nekog razloga, počesto slabim izvedbama samih igrača iznervirani navijači znaju malo pretjerati pa interveniraju u njihov osobni prostor. Zna to biti i dosta neugodno, pa i nasilno, a jedan takav slučaj zadesio je Ashleyja Colea. Nekadašnji lijevi branič Arsenala, Chelseaja i Rome bio je žrtva napada na sebe.

Maksirani razbojnici provalili su mu u kuću i prijetili da će mu - odsjeći prste! Vrlo delikatnu situaciju Cole je odmah po njihovu dolasku opisao policiji, a u izvješću stoji kako je - mislio da će umrijeti.

Nije taj događaj recentan, zbilo se to u siječnju 2020. godine, no sada mu traje sudski proces na sudu u Nottinghamu, gdje su izložene fotografije i snimke nadzornih kamera. One pokazuju grupu razbojnika kako provaljuje u Coleovu kuću, vide se udarci sjekirama po prozorima, ali i vezivanje bivšeg nogometaša pred očima njegove djece.

- Bio sam na koljenima, čekao sam da me ubiju. Tek sam bio došao kući kada sam začuo glas udarca. Ustao sam iz kreveta i rekao svojoj ženi: "Evo zašto bismo trebali imati oružje, poput palice u našem domu - rekao je Cole pred sudom.

Putem svog pametnog telefona Cole je sudu pokazao materijale s nadzornih kamera. Provalnici su, bilo je vidljivo, donijeli i ljestve kako bi se popeli na balkon. Cole ih je u tom trenutku čuo i viknuo za pomoć, no tada se pojavljuje još ljudi koji počinju provaljivati na prizemlje...

- Tada sam zaista mislio da ću umrijeti. Imao sam ženu i djecu u kući i nikog drugog oko sebe da mi pomogne. Viknuo sam supruzi: "Netko naM ulazi u kuću, uzmi djecu i zovi policiju. Ja sam otišao po kćerku, supruga je otišla po sina. Mislio sam da će razbojnici biti još gori prema nama ako sakrijemo djecu pa smo ih odlučili držati uza nas - opisao je dramu bivši engleski reprezentativac na sudu u Nottinghamu i nastavio:

- Mislio sam da više nikad neću vidjeti svoju djecu, ali nekako sam ostao pribran. Dok sam čuo korake po kući, nisam želio pokazati svojoj kćerkici da se bojim za naše živote. Tada me jedan od razbojnika ulovio za vrat i rekao da pustim kćerkicu. Ja sam mu odgovorio - nikada, neću je pustiti. Uzmite sve, samo ostavite mene i moju obitelj na miru.

Razbojnici su tada zavezali Coleu ruke iza leđa, a supruga je uspjela dozvati policiju. Kada su saznali da snage reda ubrzo stižu, provalnici su se razbježali u roku nekoliko sekundi. U cijelom procesu za razna je zlodjela optuženo 10 ljudi, a suđenje se nastavlja.

Inače, Ashley Cole trenutno radi u engleskom premierligašu Evertonu, kao jedan od pomoćnika glavnog trenera Franka Lamparda.

Linker
01. svibanj 2024 22:27