TOM DUBRAVEC Cropix
SKUPLJAJU MILIJUNE

‘Bit će to obnova kakvu godinama nismo doživjeli‘; Vatreni jedan od petorice prvotimaca na listi za prodaju

Hrvatski reprezentativac našao se u društvu sina rumunjske legende i trojice startera
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. svibanj 2023. 09:08

Sprema se remont ekipe kakvom navijači nisu svjedočili godinama. Tako je glasilo obećanje Michaela Bealea nakon što je Glasgow Rangers ostao poražen u čuvenom derbiju protiv Celtica (0:1) u polufinalu Škotskog kupa. Rangersi uoči ljetnog prijelaznog roka žele prikupiti 15 milijuna eura od prodaje igrača i iskoristiti ih za novitete, a u tom bi pothvatu mogli uputiti posljednje pozdrave Borni Barišiću.

- Bit će to obnova kakvu klub nije doživio posljednjih nekoliko godina. Na svakoj konferenciji za novinare me ispitujete hoćemo li što mijenjati. Ne mogu nikoga sada osuditi ili otjerati, ali očito je da ljeto donosi promjene. Nekim igračima istječu ugovori, to vam vjerojatno daje dobre pokazatelje da su promjene u zraku - govorio je Beale na konferenciji nakon ogleda sa Celticom.

image
ANDY BUCHANAN Afp

Daily Record piše da škotski velikan, između ostalih, planira prodati čak petoricu prvotimaca, a naš reprezentativac jedan je od navedenih imena. Spominju se još John Lundstram, Glen Kamara, Ben Davies i Ianis Hagi, sin legendarnog rumunjskog nogometaša Gheorghea. Otvoreni su saslušati ponude.

"Barišić i Lundstram dva su igrača kojima ugovor istječe u ljeto 2024., moglo bi se ispostaviti da je ovo ljeto pravo vrijeme da se zaradi na njima. Klub je Barišića platio 2,2 milijuna funti po dolasku iz Osijeka. Rangersi se nadaju da će zaraditi na igraču koji je od potpisa stekao dosta nogometnog iskustva", piše Daily Record.

image
BRUCE WHITE Dppi Via Afp

Ibrox News, portal specijaliziran za praćenje Rangersa, dodaje da trener vidi zamjenu za Barišića u Ridvanu Yilmazu, 21-godišnjem turskom beku koji uglavnom ulazi s klupe.

"Yilmaz polako mijenja Barišića, iako bi njegov odlazak značio da treba dovesti novog igrača na beku kao pokriće. A to bi koštalo znatno manje nego što se klub nada da će dobiti za Barišića", navodi Ibrox News.

Pred Bealom i upravom Rangersa je naporno ljeto, ispunjeno velikim odlukama, a jedna bi se mogla doticati budućnosti našeg reprezentativca. Škotski mediji ne vjeruju da se na Barišiću može zaraditi bogatstvo - 15 milijuna eura ciljana je zarada od prodaje svih navedenih igrača zajedno, inače i visoki iznos potrošnje u škotskim krugovima. Rangersi nikada toliko nisu potrošili u jednom prijelaznom roku. Transfermarkt procjenjuje vrijednost Borne Barišića na 6,5 milijuna eura.

Linker
15. svibanj 2024 21:35