JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
POTEZ KOJI JE PODIGAO PRAŠINU

Bivša zvijezda Barcelone zatražila - rusku putovnicu: ‘Uopće me ne smeta što je ruski nogomet zabranjen‘

Dvojica brazilskih nogometaša odlučila su se na, u današnje vrijeme nepopularne poteze
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2022. 11:58

Sjećate se Malcoma (25). brazilski napadač kojeg je Barcelona 2018. dovela iz Bordeauxa za respektabilnih 41 milijuna eura. Tamo nije ostavio posebno dubok trag (24 utakmica, 6 golova) pa ga je Barca godinu dana kasnije prodala Zenitu za 40 milijuna eura. I to je najveća prodaja koju je klub s Nou Campa od tada ostvario. Dosta poražavajuće za Barcelonu.

Uglavnom, Malcom u Zenitu ima solidnu statistiku (88 utakmica, 23 gola, 21 asistencija), a u klubu posebno cijene to što je ostao vjeran i u teškim trenucima kada je ruski nogomet "izgnan" iz europskog. Malcolm je u intervjuu za Sport express otišao i korak dalje po pitanju vjernosti. Spreman je uzeti rusku putovnicu, a kako nikad nije zaigrao za Brazil uskoro će steći uvjete za igranje pod ruskom zastavom.

"Ideja o ruskoj putovnici nije samo moja, to je i želja kluba. Ako se time oslobodi dodatno mjesto za još jednog stranca u klubu, zašto ne? Dugo sam u Rusiji, jako mi se sviđa ovdje. I općenito, ako ova odluka dovede do toga da će biti koristi za klub, zašto ne?"

Uskoro možete igrati za rusku reprezentaciju?

"Za sada ne razmišljam o tome. To je pitanje budućnosti o kojem tek treba razgovarati. Da budem iskren, nemam pojma što bih rekao po tom pitanju. Glavna ideja je sada osloboditi jedno mjesto za legionara u Zenitu."

Ne smeta li vam što je ruski nogomet sada potpuno zabranjen?

"Uopće mi ne smeta. Ja sam igrač Zenita, imam ugovor s tim klubom. Želim biti koristan. Ako igramo u Ligi prvaka, to je cool. Ako ne, onda ću biti s momčadi gdje god ona igrala, te joj pokušati pomoći.

Inače, 18. rujna postalo je poznato da su igrači Zenita Malcolm i još jedan Brazilac Claudinho započeli proces dobivanja ruskog državljanstva. Claudinho je veznjak koji u Zenitu igra godinu dana. Malcolm i Claudinho dosad nisu igrali za brazilsku prvu momčad, ali su igrali za olimpijski Brazila, s kojim su osvojili zlatne medalje na OI u Tokiju 2020. godine.

Linker
18. travanj 2024 10:48