Dušan Tadić

 PATRICK GOOSEN Dppi Via Afp
SKANDAL

Bivša zvijezda Reala otkrila veliku sramotu, na udaru Srbin koji jedini nije nosio traku u znak podrške Turskoj

Ni humanitarna akcija za pomoć Turskoj i Siriji nije prošla bez skandala
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2023. 09:53

Srpski nogometni reprezentativac Dušan Tadić našao se na žestokom udaru kritika. Razlog je što Tadić jedini nije nosio kapetansku traku u znak pomoći Turskoj Siriji koje je pogodio razorni potres i odnio preko 40.000 ljudskih života.

Mnogi sportski klubovi uključili su se u akciju pružanja pomoći i prikupljanja novca za pomoć zemljama pogođenima potresom, a čelnici Nizozemskog nogometnog saveza odlučili su da kapetani klubova u toj zemlji nose posebne kapetanske trake s napisom ‘Molite se za Tursku i Siriju‘ u znak podrške narodima Turske i Sirije. Odnosilo se to na utakmice igrane prošlog vikenda.

Ali ni takva humanitarna akcija nije mogla proći bez skandala, a u centru pažnje našao se Wesley Sneijder, bivši igrač Reala, Intera i Galatasaraya, koji je otkrio da su svi kapetani nizozemskih klubova nosili spomenutu traku izuzev jednog. Riječ je o Ajaxu i njihovom kapetanu Dušanu Tadiću koji nije nosio traku u 3:1 pobjedi Ajaxa nad Waalwijka.

"Svi kapetani u našoj najjačoj ligi nosili su prošlog vikenda kapetansku traku posvećenu narodu Turske i Sirije. Svi osim Dušata Tadića iz Ajaxa jer oni to nisu htjeli", otkrio je Sneijder.

Srpskog reprezentativca su nakon toga žestoko napali na društvenim mrežama, ali odluka nije bila njegova već je donesena od strane klupske vrhuške, kako otkrivaju pojedini nizozemski mediji.

U međuvremenu se oglasio i sam Tadić.

"Potresi u Turskoj i Siriji duboko su me šokirali. Moje misli su uz ljude koji su izgubili svoje voljene u ovoj tragediji i uz sve koji su pogođeni na bilo koji način", napisao je Tadić.

Linker
26. travanj 2024 23:57