Ante Ćorić

 SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/Seskimphoto/Profimedia
BLIZU CILJA

Bivši dinamovac nadomak prvog trofeja po odlasku iz Maksimira! Smiješi im se naslov nakon 13 godina posta

Nogometaši Züricha stigli su na sam korak do naslova prvaka, svojeg prvog nakon 13 godina
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. travanj 2022. 13:45

U subotu su na čuvenom Letzigrundu pali Young Boysi (2:1) i sad Zürich ima 14 bodova više od Basela, koji ima utakmica manje, svoju utakmicu protiv Siona igra u ponedjeljak. A 45 minuta u dresu Züricha odigrao je i Ante Ćorić. Bivši Dinamov talent i još uvijek službeno igrač Rome (ugovor mu traje još godinu dana) zamijenjen je na poluvremenu kod Zürichova vodstva od 1:0.

Nema naznake da je Ćorić igru napustio zbog ozljede, trener Breitenreiter vjerojatno ga je zamijenio iz taktičkih razloga, u svakom slučaju, Ćorić može biti zadovoljan, jer se upravo primiče svom prvom trofeju od odlaska iz Maksimira.

Zürich može matematički postati prvakom već u idućem kolu, ako uzme tri boda protiv Siona, a da Basel istovremeno protiv Siona i Luzerna ne osvojio više od jednog boda. No, ako se i ne poklopi već sad, praktički nema šanse da se ne poklopi do kraja sezone, samo čudo može Zürich udaljiti od trofeja.

Ćorić je dosad u prvenstvu odigrao 15 utakmica, u 498 minuta zabio je jedan gol i upisao asistenciju, dodao je tome još dva nastupa u Kupu.

Linker
06. svibanj 2024 17:55