JAVIER SORIANO Afp
SRBIN SE NIJE SNAŠAO

Bivši Modrićev suigrač iz Reala otvorio dušu: ‘Od početka mi je sve krenulo krivo, bio sam nesretan‘

Zabio je u Madridu tek tri pogotka u 51 nastupu, za njega stvari nisu dobro funkcionirale
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 15:23

Deset pogodaka i dvije asistencije u 33 nastupa u svim natjecanjima, to je ovosezonski učinak Luke Jovića u Fiorentini.

Srpski napadač stigao je u Italiju prošlog ljeta iz Real Madrida kao slobodan igrač, nakon što su ga Los Blancosi 2019. platili čak 63 milijuna eura Eintrachtu iz Frankfurta.

Povod tom velikom transferu bila je sezona 2018./19. u kojoj je srpski reprezentativac postigao 27 pogodaka u 48 nastupa u svim natjecanjima. U Madridu se Jović nije najbolje snašao, zabio je tek tri gola u 51 nastupu, a objasnio je zašto stvari u Realu za njega nisu dobro funkcionirale.

- Od početka je sve krenulo krivo. Napustio sam Eintracht prerano, nakon samo jedne vrhunske sezone. Sva su svjetla bila uperena na mene, ali 21-godišnjaku je bilo teško uklopiti se u najveći klub na svijetu. S ozljedama, covidom i nepoštenim pritiskom, bilo je to nesretno iskustvo – izjavio je Jović u intervjuu za La Repubblicu.

Dodao je kako mu je Fiorentina ponudila idealno okruženje kako bi se ‘ponovno pronašao‘, iako mu je godio i interes Milana.

- Bila bi za mene velika čast i ponos da sam preuzeo Ibrahimovićevu poziciju u Milanu prije dvije godine, ali na kraju iz toga nije bilo ništa. Ibrahimović je moj apsolutni idol, ostavio je nezaboravan trag u nogometu, a u Milanu i dalje predstavlja dodatnu vrijednost. Moj drugi idol je Radamel Falcao, zbog kose i načina igre – kazao je 25-godišnji Luka Jović.

(gčm)

Linker
28. travanj 2024 16:42