DAN ISTITENE Getty Images
PROMJENA DRŽAVLJANSTVA

Bivši njemački reprezentativac odlučio igrati za Siriju: ‘To je zemlja porijekla moje obitelji, tu sam rođen‘

Dahoud je u mladosti predstavljao Njemačku i osvojio je Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine 2017.
Piše: HINAObjavljeno: 16. ožujak 2024. 13:54

Bivši njemački reprezentativac i vezni igrač VfB Stuttgarta Mahmoud Dahoud imenovan je u momčad od 24 igrača Sirije u subotu nakon što je odlučio pristati na uvjete reprezentacije arapske nacije.

Ovaj 28-godišnjak rođen u Siriji pozvan je da igra za zemlju u njihovim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo protiv Mjanmara, koje će se igrati 21. i 26. ožujka.

"Očekuje se da će Mahmoud Dahoud biti prisutan u uzvratnoj utakmici protiv Mjanmara u Dammamu, a zbog posebnih obiteljskih okolnosti će propustiti prvu utakmicu", stoji u priopćenju Sirijskog nogometnog saveza.

Dahoud je u mladosti predstavljao Njemačku i osvojio je Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine 2017., a ima i dvije utakmice za seniorsku njemačku reprezentaciju.

"Njemačka je moj dom, ovdje sam proveo cijeli život i bio sam ponosan što igram za Njemačku. Sirija je zemlja porijekla moje obitelji i moja zemlja rođenja", rekao je Dahoud u intervjuu za Sky Germany.“Rano sam naučio od svoje obitelji koliko smo privilegirani živjeti u Njemačkoj i koliko je istovremeno važno donositi radost ljudima u Siriji.

Linker
25. travanj 2024 10:38