Danny Drinkwater

 LINDSEY PARNABY Anadolu Via Afp
TEŠKA ODLUKA

Bivši osvajač Premier lige s 33 godine završio karijeru: ‘Predugo sam bio u predvorju pakla‘

‘Nisam mislio da će me toliko smetati, ali kada to govorim boli me i dira u živac‘, poručio je Drinkwater
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 11:38

Danny Drinkwater odlučio je zaključiti profesionalnu nogometnu karijeru započetu 2009. godine u omladinskom pogonu Manchester Uniteda u kojem nikad nije dočekao priliku u seniorskoj momčadi.

- Volio bih objaviti svoju odluku o umirovljenju od profesionalnog nogometa. To se spremalo već dulje vrijeme, posebice nakon svega što se dogodilo prošle godine, ali mislim da je sada vrijeme za službenu objavu. Nisam mislio da će me toliko smetati, ali kada to govorim boli me i dira u živac. Mislim da sam bio u predvorju pakla predugo. Čekao sam predugo priliku da bih igrao. Nogomet je bio moj život otkako sam imao šest ili sedam godina, pa ovakva odluka nikad nije lagana, rekao je Drinkwater, između ostaloga, za High Performance Podcast.

image

Alvaro Morata, Marcos Alonso i Danny Drinkwater

IAN KINGTON Afp

Manchester United Sir Alexa Fergusona slao je Drinkwatera na posudbe u Huddersfield, Cardiff, Watford i Barnsley, a karijera mu je uzletjela potpisom za Leicester City 2012. godine. ‘Lisicama‘ je pomogao da izbore promociju u Premier ligu 2014. godine, kao i u osvajanju premierligaškog naslova sezone 2015/16 kada je nastupio u 35 od 38 utakmica.

Nakon još jedne odigrane sezone u dresu Leicestera po osvajanju naslova potpisao ga je Chelsea za 35 milijuna funti odštete, ali tamo nikad nije uspio pokazati svoju vrijednost. U debitantskoj sezoni na Stamford Bridgeu skupio je 22 nastupa, a imao je i brojnih problema s ozljedama. Kasnije je slan na posudbe u Burnley, Aston Villu, Kasimpasu i Reading. Stamford Bridge napustio je u lipnju 2022. godine.

Ranije ove godine spominjala se mogućnost da ovaj veznjak s tri nastupa u dresu engleske reprezentacije završi u Saudijskoj Arabiji ili pak opet potpiše za Leicester City, ali sada je odlučio prekinuti nagađanja i reći - zbogom.

Linker
27. travanj 2024 06:26