JAVIER SORIANO Afp
ZBOGOM NOGOMETU

Bivši reprezentativac Brazila i čovjek bez kojega se nije mogla zamisliti madridska obrana objesio kopačke o klin

Najsnažniji trag ostavio je u Atletico Madridu s kojim je osvojio jednu titulu prvaka u La Ligi
Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2023. 11:42

Nogometnu karijeru okončao je 38-godišnji brazilski nogometaš Filipe Luis, bez kojeg se nekada nije mogla zamisliti obrana madridskog Atletica.

- Ranije sam sebi obećao kako ću prestati igrati nogomet kada se više ne budem osjećao dobro i kada ne budem mogao igrati na razini na kojoj mislim da bi trebao. Taj trenutak je došao. Šteta, jer nekada sam govorio kako ću nogomet igrati do 45. godine - izjavio je lijevi bek koji je tijekom karijere odigrao 44 utakmice za brazilsku reprezentaciju te je postigao dva pogotka.

Karijeru je Filipe Luis okončao u brazilskom Flamengu, ali je najdublji trag ostavio igranjem za madridski Atletico. U tom je klubu igrao u dva navrata, od 2010. do 2014. godine te od 2015. do 2019. godine. Između toga je jednu sezonu proveo u Chelseaju.

S Atleticom je Filipe Luis osvojio jednu titulu prvaka u španjolskoj La Ligi, jedan Kup kralja, dva trofeja Europske lige i tri europska Superkupa. Još je igrao za Figueirense, Ajax, drugu momčad Reala i Deportivo iz La Corune.

Linker
18. svibanj 2024 03:34