Željko Kopić

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
ODASLANO I PRIOPĆENJE

Bivši trener Dinama i Hajduka u središtu kaosa! Pljušte optužbe, pogledajte situaciju koja je podigla prašinu

Situacija od prošlog vikenda očito je bila kap koja je prelila čašu strpljenja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2022. 11:27

U Razgradu je u nedjelju odigrana utakmica 15. kola bugarskog nogometnog prvenstva u kojem je Ludogorec ugostio Botev iz Plovdiva kojeg vodi hrvatski stručnjak Željko Kopić, bivši trener Hajduka i Dinama.

Susret je krenuo idealno za goste, koji su zatresli mrežu domaćina već u 1. minuti, odnosno nakon 11 sekundi igre.

Tko zna kako bi ta utakmica završila da su suci priznali pogodak Kopićeve momčadi. Međutim, uključio se VAR i gol na posljetku nije priznat. Ludogorec je na kraju pobijedio s 1:0.

Glede sporne situacije s početka utakmice, ‘ljudi u crnom‘ odlučili su kako je Botevov napadač Manu na centru napravio prekršaj na domaćem veznjaku Showu.

>>> SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Iz priloženog video zapisa sami možete procijeniti radi li se doista o prekršaju ili ne. Nama se čini da nikakvog kontakta nije bilo, odnosno da je igrač Ludogoreca promašio loptu. No, sudac Andrejev je nakon pregleda snimke na VAR monitoru procijenio drugačije.

I u Botevu, dakako, smatraju da su oštećeni, i to ne prvi put. Naime, bio je to već sedmi pogodak koji je igračima kluba iz Plovdiva ove sezone poništen nakon intervencije VAR-a!

Botev je danas objavio i oštro priopćenje u kojem poziva ostale prvoligaške klubove na akciju protiv vodstva Sudačke komisije Nogometnog saveza Bugarske koju vodi njen predsjednik Viktor Kassai, bivši mađarski nogometni sudac.

‘‘Tražimo potporu ostalih bugarskih klubova kako bismo zajedno zatražili ostavku gospodina Kassaija. Vjerujemo da sustavne pogreške i nekvalificirani rad sudaca utječe na kvalitetu i imidž bugarskog prvenstva na vrlo negativan način. Uvjereni smo da su i mnogi drugi klubovi, poput našeg, postali žrtve neobjašnjivih odluka bugarskih sudaca od početka sezone. Odluka koje gospodin Kassai smatra potpuno ispravnima.

Botev Plovdiv je klub s dugom tradicijom u bugarskom nogometu. Kad mu netko ciljano pokušava nauditi, nemamo drugog izbora nego reagirati. Vrijeme je da se suprotstavimo radnjama koje se u bugarskom suđenju odvijaju iza scene, došlo je vrijeme za odlučnu akciju. Sigurni smo da će biti u interesu cijelog bugarskog nogometa‘‘, stoji u priopćenju Boteva.

Inače, Kopić je uspio podići momčad iz Plovdiva iznad zone ispadanja, te trenutačno zauzima 10. mjesto koje vodi u doigravanje za konferencijsku ligu.

Linker
25. travanj 2024 01:47