Damir Krznar

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRILIKA ZA REVANŠ

Bivši trener Dinama može Mariboru donijeti Kup nakon sedam godina: ‘Nakon utakmice će nas nositi s terena‘

Nakon primljenog gola upaljen je alarm za uzbunu i od tada je postojala samo jedna momčad
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. travanj 2023. 17:35

Maribor je ostao bez prvog trofeja u sezoni, prvenstvo Slovenije ide u Ljubljanu, Olimpija je puno prije kraja natjecanja i matematički osigurala titulu prvaka te će ovog ljeta zaigrati u 1. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka. Viole su četiri kola prije kraja druge na ljestvici, no ni tu poziciju još nisu osigurali, budući da je zahuktalo Celje samo dva boda ispod, tako da je pred Mariborčanima još dosta posla. Možda i ključni ogled za odgovor na pitanje “tko će na kraju biti drugi?” na rasporedu je u subotu navečer kada na stadionu Z’dežele Celje dočekuje Maribor.

Tolićevih 11 pogodaka

Damir Krznar nije uspio obraniti naslov prvaka koji je lani u Ljudski vrt donio njegov prethodnik Radovan Karanović, ali je aktualni strateg Maribora u utorak izborio priliku da ipak malo popuni bogatu mariborsku riznicu trofeja. U polufinalnom dvoboju Slovenskog kupa Maribor je u štajerskom obračunu kod 13. momčadi 2. lige Bistrice u Slovenskoj Bistrici trijumfirao s 3:1 i izborio plasman u veliko finale koje je na rasporedu 6. svibnja. I taj će dvoboj Maribor igrati na stadionu Z’dežele...

Očekivao se lagan posao Maribora, ali domaćin se nije dao i u 46. minuti došao je do vodstva. Upaljen je alarm za uzbunu u redovima gostiju i od tada je na travnjaku postojala samo jedna momčad. Već u 49. je snažnim udarcem s 20 metara izjednačio Marko Tolić, član zagrebačkog Dinama na posudbi u Mariboru, 26-godišnjak iza kojeg je lijepa sezona. Zabio je Tolić 11 pogodaka u prvenstvu i Slovenskom kupu, upisao i desetak asistencija, bit će zanimljivo ovog ljeta vidjeti što će Igor Bišćan odlučiti vezano uz njegovu budućnost. U 55. su Mariborčani preokrenuli autogolom Janežiča, a priču je u 72. zaključio Aljaž Antolin. Trener Krznar koristio je usluge, Tolić je odigrao cijelu utakmicu, Ivan Brnić do 78. minute, dok je Marin Laušić ušao u 66.

- S psihološke strane bila je ovo vrlo zahtjevna utakmica, jer si na papiru već u finalu, ali u stvarnosti još nisi. Dečki su test uspješno položili, vratili smo se iz rezultatskog minusa, što u nekim ranijim dvobojima nije bio slučaj. Vremenski uvjeti nisu bili lagani, teren nije bio u idealnom stanju, no uspjeli smo ostati smireni i naš povećani napor donio je pobjedu. Finale donosi dodatni naboj, u posljednjoj utakmici za trofej sve je moguće. Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, da će nas nakon utakmice morati nositi s terena, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Vjerujem da nakon izborenog finala Kupa možemo svladati i Celje u boju za drugo mjesto u prvenstvu te tako zaokružiti ovaj uspješni tjedan - poručio je 50-godišnji Krznar, koji je vodeći zagrebački Dinamo 2021. osvojio dvostruku krunu u Hrvatskoj.

Finale s Olimpijom u Celju

Zanimljivo je da Maribor Slovenski kup nije osvojio od 2016. godine, a ovo mu je prvo finale u tom natjecanju od 2019. kad su od Olimpije izgubili u Celju. Na istom mjestu četiri godine kasnije Maribor će imati priliku za revanš, jer su i Ljubljančani u srijedu uspješno opravdali ulogu favorita u drugom polufinalu. U goste im je stigao još jedan polufinalist iz 2. lige Aluminij, a Olimpija se namučila, ali i trijumfirala rezultatom 2:1.

Linker
17. svibanj 2024 10:56