Osvaldo Ardiles

 KIERAN GALVIN Nurphoto Via Afp
LEGENDA TOTTENHAMA

Bivši trener Dinama podvrgnut operaciji srca, oporavlja se u bolnici: ‘Želimo ti brz oporavak‘

Ardilles je za reprezentaciju Argentine je upisao 53 nastupa, a bio je i član "Gauča" koji su osvojili SP
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2022. 20:37

Argentinski nogometni stručnjak Osvaldo Ardiles (69), koji je četiri mjeseca proveo na klupi zagrebačkog Dinama, nedavno je podvrgnut operaciji srca i oporavlja se u bolnici.

Legenda Tottenhama i Argentine ovoga je tjedna imao zahvat na srcu, a Spursi mu žele brzi oporavak.

"Klub želi uputiti najbolje želje našem veleposlaniku i legendarnom bivšem igraču koji je ovog tjedna uspješno podvrgnut operaciji srca i sada se oporavlja u bolnici. Želimo ti brz oporavak, Ossie!', stoji u objavi na službenom Twitteru Tottenhama.

Ossie Ardiles je proveo 10 godina kao igrač Tottenhama upisavši 311 nastupa pomažući klubu da dvaput osvoji FA kup, kao i Kup UEFA.

Za reprezentaciju Argentine je upisao 53 nastupa, a bio je i član "Gauča" koji su osvojili Svjetsko prvenstvo 1978. na domaćem terenu.

Trenerski put je zapoečo kao igrač/menadžer u Swindonu prije nego što je otišao u Newcastle, a vodio je i WBA, Tottenham, Shimizu S-Pulse, Yokohama F. Marinose, Tokyo Verdy...

U jesen 1999. godine vodio je Dinamo (tadašnju Croatiu) u Ligi prvaka, na Old Traffordu zagrebački klub osvojio je veliki bod protiv tada uvjerljivo najmoćnije europske momčadi, Manchester Uniteda.

Modre je vodio od lipnja do konca listopada 1999.

Linker
24. travanj 2024 02:52