FABRICE COFFRINI Afp
PODIGLA SE PRAŠINA

Blatter osuo paljbu: ‘Ovo što FIFA radi je apsurdno. Jasno je kome je trebalo pripasti domaćinstvo‘

Švicarac je bio predsjednik FIFA-e od 1998. do 2015., a onda je smijenjen zbog istrage o korupciji
Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2023. 10:04

Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter kritizirao je odluku krovnog tijela svjetskog nogometa da se Svjetsko prvenstvo 2030. godine održi u šest zemalja na tri kontinenta.

Maroko, Španjolska i Portugal imenovani su domaćinima turnira 2030., dok će Urugvaj, Argentina i Paragvaj također biti domaćini otvaranja utakmica povodom obilježavanja stote obljetnice turnira, objavila je FIFA u iznenadnoj objavi u srijedu.

Odluku je kritizirao Sepp Blatter, koji je bio predsjednik FIFA-e od 1998. do 2015., prije nego što je smijenjen nakon istrage o korupciji.

- Apsurdno je rasturiti mundijal na ovaj način - rekao je Blatter za švicarske novine SonntagsBlick.

- Završnica Svjetskog prvenstva mora biti kompaktan događaj - rekao je, dodavši da je to važno za identitet događaja, za organizaciju i za posjetitelje.

Blatter, nekoć jedna od najmoćnijih figura u nogometu, ranije je kritizirao FIFA-u jer je Katru dodijelila prvenstvo 2022., rekavši da je zemlja Bliskog istoka jednostavno premala.

Ovaj 87-godišnjak je rekao da bi se turnir 2030. trebao održati u Južnoj Americi, obilježavajući 100. godišnjicu prvog turnira kojem je domaćin i koji je osvojio Urugvaj.

- Iz povijesnih razloga, Svjetsko prvenstvo 2030. trebalo je pripasti isključivo Južnoj Americi.

Linker
28. travanj 2024 02:22