Dani Olmo

 Motivio/Imago Sportfotodienst/Profimedia
EKSKLUZIVA BILDA

‘Bomba‘ iz Njemačke, Dani Olmo na korak do transfera života. Velikan sprema 60 milijuna eura

Bivši igrač Dinama pred odlaskom je iz Bundeslige, u Leipzigu se spremaju na aktivaciju klauzule
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 12:00

Dani Olmo imao je samo 16 godina kad je napustio Barcelonu i došao u Dinamo. U međuvremenu je postao ljubimac zagrebačke publike i jedan od najboljih stranaca koji je u povijesti nosio Modri dres.

To je prepoznao i RB Leipzig koji ga je za cifru koja je s bonusima prešla preko 30 milijuna eura, doveo u svoje redove početkom 2020. godine. Gotovo deset godina kasnije, Olmo bi se trebao vratiti tamo gdje je sve počelo - u Barcelonu.

Prema informacijama Bilda, nakon ovoljetne prodaje koja je završila s prihodom od gotovo 250 milijuna eura (Joško Gvardiol prešao je u Manchester City za 90 milijuna eura), RB Leipzig u idućoj financijskoj godini od prodaje igrača treba zaraditi samo oko 60 milijuna eura kako bi pokrio troškove refinanciranja odnosno odvojio novac za plaće i infrastrukturu.

image
Christian Schroedter/Imago Sportfotodienst/Profimedia

Tu bi svotu novaca trebao donijeti upravo Dani Olmo. Nakon što je Španjolac prošlog proljeća produžio ugovor, njegova nova izlazna klauzula prvi put će stupiti na snagu 2024. godine. Ovisno o klubu, iznos koji se mora platiti za promjenu kreće se između 60 i 65 milijuna eura. A kako Nijemci pišu, Barcelona je spremna doći s tom ponudom.

Ostaje vidjeti kakva će biti reakcija sa svih strana, ali nije isključivo da bi se španjolski čarobnjak mogao vratiti, kući.

Linker
09. svibanj 2024 01:30