Mario Vušković

 Uwe Anspach/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
DOPING AFERA

Borba za spas karijere: Vušković idući tjedan na saslušanju, savjetovano mu da ne skriva ničija imena

Pravnik koji je u sličnim procesima branio bicikliste smatra da Splićanin može proći s blažom kaznom
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2023. 09:18

Mario Vušković je saznao termine sudskog postupka i saslušanja. Bit će to 3. i 9. veljače u Frankfurtu u sjedištu DFB-a, Njemačkog nogometnog saveza, objavio je Bild, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Vrlo je vjerojatno da će na saslušanju biti prisutan i sportski direktor Hamburger SV-a Jonas Boldt, kao i najmanje jedan odvjetnik od strane HSV-a. S gledišta vodstva kluba iz Hamburga smatra se da ima puno otvorenih pitanja u tom postupku, u procesu uzimanja uzoraka (a Vušković je u oba uzorka bio pozitivan na EPO).

Kako tvrdi Njemački nogometni savez, igrač će biti usmeno saslušan pred sportskim sudom DFB-a, a ukoliko bude potrebe zatražit će se i vanjsko stručno mišljenje.

Hamburger je uz svog igrača i pomaže me u pravnoj borbi, kako smo već ranije pisali sastavljen je tim od petorice njemačkih odvjetnika koji bi trebali pomoći Vuškoviću u dokazivanju grešaka u cijelom postupku ili jednostavno rečeno - da je nevin.

Kako bi dokazao svoju nevinost, Vušković je zatražio davanje DNK analize urina jer sumnja da se mogla potkrasti greška ili čak da mu je netko podmetnuo, ali oni su to odbili. No dopustili su saslušanje.

S druge strane postoji i mišljenje koje je iznio u njemačkim medijima Michael Lechner, stručnjak, jurist za sportsko pravo koji savjetuje Mariju Vuškoviću da koristi taktiku "krunskog svjedoka". Odnosno da otvoreno kaže sve što zna o ovom slučaju, pa čak i imena onih koji su eventualno sudjelovali u ovoj aferi. Tako bi sebi priskrbio minimalnu kaznu.

Lechner je već branio nekolicinu biciklista u sličnim procesima, tvrdi da i igrač i klub moraju iskazati maksimalnu suradnju, time bi mogao smanjiti kaznu. Nagađa se da bi to moglo biti sa četiri na godinu dana suspenzije.

Mario Vušković je preko vikenda bio u Hamburgu i proveo nedjeljno popodne u klubu gdje je organizirano druženje s obiteljima igrača, a onda se opet vratio u Split.

Linker
24. travanj 2024 04:40