Pep Guardiola bio je na razgovoru za posao izbornika Brazila

 OLI SCARFF Afp
BRZO SU ODUSTALI

Brazilci htjeli Guaridolu za izbornika, on ih šokirao cifrom: ‘Netko je umalo dobio infarkt od te sume‘

Slavni Španjolac je bio zainteresiran, no plaća koju je tražio bila je prevelika za Brazil
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. studeni 2022. 23:21

Tko će voditi reprezentaciju Brazila nakon Svjetskog prvenstva još uvijek se ne zna, ali zna se tko neće - Pep Guardiola. Brazilski izbornik Tite još je u veljači obznanio kako napušta klupu bez obzira na ishod Mundijala iako u tamošnjem nogometnom savezu još uvijek vjeruju kako njegova odluka nije i konačna.

"Tite je rekao da će njegov ciklus s reprezentacijom biti gotov, bez obzira na to osvoji li Mundijal ili ne, ali sada sumnjam da će otići ako pobijedi", rekao je potpredsjednik saveza Francisco Novelletto za Radio Grenal pa prisnažio vjeru u izbornika:

"Spreman sam vezati ga i ne dopustiti mu da ode!"

Bez obzira na Novellettovu predstavu, izbornika koji je na klupi već šest godina neće moći na silu zadržati. Spisak potencijalnih nasljednika, prema brazilskim medijima, sveden je na tri imena i uskoro će se odlučivati između Fernanda Diniza, Dorivala Juniora i Abela Ferreire. Pep Guardiola ostat će samo želja čelnika saveza. Prije nekoliko godina su pokušali i razgovore završili "pokisli".

"Prije otprilike tri godine postojao je jedan potpredsjednik saveza (brazilski nogometni savez inače ima sedmoricu potpredsjednika, nap. a.) koji je kontaktirao Guardiolu u vezi s brazilskom reprezentacijom. Razgovarali su, bio je otvoren za taj posao, ali želio je 24 milijuna eura godišnje. Netko je umalo dobio infarkt kada je došao s tom cifrom", prepričao je Novelletto uz smijeh.

Linker
24. travanj 2024 05:08