Slavlje Marokanaca

 FADEL SENNA Afp
NOVI POSRTAJ

Brazilci nakon Hrvatske poraženi i od Maroka, senzacionalni Afrikanci srušili peterostruke svjetske prvake

Brazilci bez stalnog izbornika i u šarenom sastavu nisu mogli izaći na kraj s njima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2023. 10:42

Reprezentacija Maroka ostvarila je povijesnu pobjedu protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila u subotnjoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Tangieru.

Slavili su Marokanci s 2:1 u prijateljskoj utakmici protiv oslabljenog suparnika, koji je stigao s tek desetoricom igrača iz rostera koji su bili dio reprezentativnog rostera na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

U ranija dva međusobna ogleda Marokanci su upisali dva poraza. Prvi je bio u prijateljskom susretu 1997. godine (0:2), a drugi u skupini Sp-a u Francuskoj 1998. godine (0:3).

Za vodstvo domaćina u 29. minuti snažnim je udarcem pogodio veznjak Sofiane Boufal, koji nastupa za katarski Al Rayyan. Brazilski kapetan Casemiro izjednačio je u 67. minuti zahvaljujući slaboj reakciji marokanskog vratara Yassinea Bounoua, da bi pobjedu polufinalistima Mundijala osigurao Abdelhamid Sabiri pogotkom iz voleja u 79. minuti.

image
FADEL SENNA Afp

- Ne bih rekao da nam je nedostajalo razumijevanja. Prije je stvar u tome da moramo uvježbati ideje novog trenera. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da smo učinili sve što je bilo moguće da bismo pobijedili – komentirao je Casemiro.

Kako se Tite povukao nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu SP-a, na klupi Brazila bio je privremeni izbornik Ramon Menezes. No, vodstvo brazilskog saveza nada se da će do rujna, prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, imenovati novog izbornika.

Favorit je Carlo Ancelotti, aktualni trener Real Madrida, no još ništa službeno nije potvrđeno iako su sve glasnije priče da bi na kraju sezone iskusni talijanski stručnjak mogao napustiti klupu Los Blancosa.

Brazil je u Maroku zaigrao bez svoje najveće zvijezde, ozlijeđenog Neymara, a njegov je dres s brojem 10 preuzeo Realov Rodrygo.

Za Seleçao su igrali: Weverton – Royal (od 90+3. Arthur), Militao, Ibanez, Telles – Santos (od 65. Raphael Veiga), Casemiro, Paqueta (od 86. Yuri Alberto) – Rony (od 64. Antony), Rodrygo (od 65. Vitor Roque), Vinicius.

Linker
23. travanj 2024 21:32