Estevao Willian

 INSTAGRAM SCREENSHOT
SVI LUDE ZA NJIM

Brazilci slave novog princa: Pojavio se - Messinho! Odbija bogataše, a želja mu je samo jedna

Ima 16 godina, a briljira na Svjetskom prvenstvu. U Barceloni itekako dobro znaju tko je on
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2023. 06:32

Nije Messi, nije Ronaldinho, već je - Messinho! Nema još uvijek igrača s takvim prezimenom koje bi bilo mješavina onih ponajboljih u nogometnom svijetu, ali ovaj mu je igrač zapravo najbliže što može biti. Brazilski mediji naime, Messinhom su prozvali mladog Estevaa Williana.

Brazilski 16-godišnjak, inače član Palmeirasa briljira na aktualnom Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Na U-17 Mundijalu Brazil je najprije doživio pomalo šokantan poraz od Irana (2:3), ne bi li se kasnije iskalio na reprezentaciji Nove Kaledonije, koju je u 2. kolu grupne faze porazio s čak 9:0. Messinho, odnosno Estevao Willian, u toj je utakmici imao učinak od jednog pogotka i tri asistencije prije nego li je napustio teren u 59. minuti.

Nevjerojatan je bio Willianov pogodak za 2:0, sjajnom je parabolom izvana zabio za povećanje brazilskog vodstva. Asistirao je kod prvog pogotka, drugog i četvrtog prije nego ga je izbornik Phelipe Leal poslao na klupu kako bi ga odmorio za ključni dvoboj s Engleskom koji će se igrati u petak.

Williana prozvanog Messinho već traže mnogi klubovi. Njegov je apsolutni prioritet, a to je već rekao u brojnim intervjuima, doći u Barcelonu. Dok čeka ponudu, strpljivo odbija bogataše poput PSG-a koji je Palmeirasu za njegove usluge već nudio 50 milijuna eura. Želi ga i Manchester City, ali to da mu je želja doći u Barcu, jako dobro zna i novi sportski direktor Deco. Ipak, da bi ga doveli u Kataloniju, u klubu moraju riješiti druge stvari koje im se ponavljaju iz ljeta u ljeto. Trebalo bi osloboditi financijski prostor da bi se takvog igrača moglo dovesti.

Linker
22. travanj 2024 02:21