Stanley Anthony/atp/spp/shutterstock Editorial/profimedia
JE LI SADA RED NA MAESTRU?

Brazilski asistent za najljepši gol SP-a: ‘Udarac naporno treniram, Neymara ljuti, a učitelj mi je Luka Modrić‘

Napadač Brazila i Real Madrida Vinicius Junior bio je jedan od junaka startne pobjede Brazila u srazu sa Srbijom (2:0).
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. studeni 2022. 08:36

Napadač Brazila i Real Madrida Vinicius Junior bio je jedan od junaka startne pobjede Brazila u srazu sa Srbijom (2:0). Brzonogo krilo posebno je oduševilo asistencijom vanjskim dijelom kopačke, kada je napadač Tottenhama Richarlison zabio je škaricama.

"Puno sam trenirao takva dodavanja. Čak se i Neymar ponekad žali što toliko udaram loptu s ‘tri nožna prsta‘. A ja sam o tom udarcu vanjskom puno naučio od Luke Modrića i sada se često koristim tim oružjem na utakmicama", kazao je Vinicius.

Luka Modrić već je godinama sinonim za takva dodavanja. Posebno je impresivno gledati kad njima opali dijagonale duge i po 40-tak metara. Mnogi se igrači čude takvoj tehnici, ali Luka je s takvim udarcem uneredio već desetine suparničkih obrana. Vinicius je protiv Srbije samo potvrdio koliko moćno može biti to oružje kad ga upotrebljavaš na pravi način.

Sada je na redu njegov učitelj Luka da to demonstrira na Svjetskom prvenstvu. Zašto ne već sutra protiv Kanađana?


"Kramarić će ispasti žrtva, u napadu će igrati netko drugi". Tim je riječima Krunoslav Rendulić u našem današnjem Mundocastu komentirao promjene u sastavu koje bi Zlatko Dalić trebao napraviti u sastavu za Kanadu u odnosu na Maroko. Sve ostale dvojbe oko Vatrenih, kome bi bilo bolje da je ostao igrati golf nego da je došao na SP te tko više mrzi protivnika nego voli nogomet pogledajte u Mundocastu:

Linker
16. travanj 2024 03:18