CARL DE SOUZA Afp
HTIO JE DATI PRILIKU DRUGIMA

Brazilski izbornik iznenadio popisom, nije zvao zvijezdu u sjajnoj formi, a otpao je i bivši igrač Dinama

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite objavio je popis za utakmice protiv Gane i Tunisa.
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2022. 10:12

Izostavljanje Gabriela Jesusa iz brazilske momčadi za njihove nadolazeće prijateljske utakmice protiv Gane i Tunisa iznenadilo je mnoge ljubitelje nogometa u Brazilu s obzirom na način na koji je novi napadač Arsenala započeo sezonu. Jesus je zabio tri gola i upisao tri asistencije u svojih prvih pet utakmica za Topnike, ali brazilski izbornik Tite izostavio ga je iz ekipe za ovomjesečne prijateljske utakmice, izabravši ispred njega Roberta Firmina, Antonyja i Richarlisona.

Doduše, Jesusov izostanak iz momčadi nije nužno konačni udarac za njegove šanse za Svjetsko prvenstvo. Neki brazilski novinari vjeruju da Tite želi bolje pogledati one koji su na periferiji momčadi. Stoga je Jesus vjerojatno možda, jer je gotovo zajamčeno da će biti u momčadi za Svjetsko prvenstvo. Međutim, Neymar i mnogi provjereni igrači jesu na popisu.

Jesus je za Brazil nastupio 56 puta, te zabio 19 golova Tite je slovio kao veliki obožavatelj napadača Arsenala, koji je započeo svaku utakmicu na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2018.

Tite nije pozvao ni Gabriela Martinellija. Ovaj 21-godišnjak - krilni napadač Arsenala koji je također sjajno otvorio sezonu s tri gola u šest utakmica - jedan je od onih na rubu Titeove momčadi, ali ni on nije pozvan za nadolazeće prijateljske utakmice. Martinellijevo izostavljanje iz momčadi nije definitivno dobra poruka glede njegovih šansi da zaigra u Kataru.

Zanimljivo, na popisu nije ni Gabriel Magalhaes, još jedan igrač iz Arsenala, stoper koji također igra u velikoj formi. Brazilski mediji ističu da je i on među sigurnim putnicima za Katar pa da zato nije dobio poziv, jer Tite želi i u obrani isprobati nove igrače. Gabriel Magalhaes igrao je 2018. za Dinamo II i nije prošao.

POPIS:

VRATARI: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

BRANIČI: Bremer (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Roger Ibanez (AS Roma), Marquinhos (Paris Saint Germain), Thiago Silva (Chelsea), Alex Telles (Sevilla)

VEZNI: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Lucas Paqueta (West Ham United)

NAPADAČI: Antony (Manchester United), Roberto Firmino (Liverpool), Matheus Cunha (Atletico Madrid), Neymar (Paris Saint Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid)

Linker
06. svibanj 2024 15:09