ARISSON MARINHO Afp
SRAMOTAN ISTUP

Brazilski trener izazvao burne reakcije: ‘Nogomet je drugačiji, a o VAR-u odlučuje žena‘

Vasco da Gama se na društvenim mrežama ispričala zbog komentara svog trenera
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2024. 14:14

Trener kluba Vasco da Gama iz Rio de Janeira, Argentinac Ramon Diaz, doveo je u pitanje prisutnost žene zadužene za video suđenje, što je izjava koja je izazvala kontroverze u Brazilu.

“Nogomet je drugačiji, a činjenica da o VAR-u odlučuje žena, čini mi se prilično kompliciranom”, rekao je 64-godišnji trener tijekom konferencije za novinare nakon poraza njegove momčadi od Bragantina 2-1 u brazilskom prvenstvu.

Kritizirajući brazilsko suđenje u cjelini, Diaz je doveo u pitanje odluku VAR sutkinje Daiane Muniz da ne dosudi mogući jedanaesterac Vascu u Vascovoj prethodnoj utakmici, pobjedi 2-1 protiv Gremio Porto Alegrea, u nedjelju u Riju.

Diaz se nekoliko minuta kasnije ispričao novinarima i rekao da je njegova izjava, koju je nekoliko lokalnih medija i na društvenim mrežama ocijenilo kao "macho", pogrešno protumačena.

"Ono što sam htio reći je da jedna osoba ne može odlučiti, donijeti tako važnu odluku kao što je intervencija VAR-a", pokušao je objasniti.

Vasco da Gama se na društvenim mrežama ispričala zbog komentara svog trenera i ponovno potvrdio svoju predanost jačanju potrebnih odgojnih mjera u skladu sa svojim opredjeljenjima, vrijednostima i načelima.

"Ispričavamo se, kao i naš trener”, priopćio je Vasco.

Linker
18. travanj 2024 14:17