Endrick

 NELSON ALMEIDA/Afp
DEČKO RUŠI REKORDE

Brazilsko čudo od djeteta: 17-godišnjak dobio poziv u reprezentaciju, bit će najmlađi nakon Ronalda

Endrick je član Palmeirasa, ali već ga je kupio madridski Real u koji će prijeći sljedećeg ljeta
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2023. 19:30

Real Madrid se posljednjih godina orijentirao na dovođenje vrhunskih svjetskih talenata, a nisu uspjeha s takvim igračima svakako se ističe i brazilski dvojac, Vinicius Junior i Rodrygo. Njima će se sljedećeg ljeta priključiti još jedno čudo od djeteta, 17-godišnji napadač Endrick.

On je zasjao u dresu Palmeirasa još prošle sezone, a Real ga je za 37,5 milijuna eura kupio u prosincu 2012. i dogovorio da ostane u matičnom klubu do ljeta 2024. Tada će Endrick postati punoljetan, a kao tinejdžer ruši rekorde brazilskog nogometa. Ove sezone je postigao osam golova u 25 utakmica tamošnje Série A, a sada je dobio pozi u brazilsku seniorsku reprezentaciju za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Kolumbije i Argentine.

- On je igrač koji ima potencijal da postane jedan od najvećih svjetskih talenata. Još uvijek ne znamo hoće li to uspjeti, a ovaj poziv nije pritisak. Ovo je nagrada i vizija za budućnost. On je rođen 2006. godine i ono što radi privlači moju pozornost već neko vrijeme, a upravo sada je u najboljoj formi - objasnio je izbornik Fernando Diniz.

Odmah je izvučen i podatak kako je Endrick najmlađi nogometaš koji je dobio poziv za seniorsku reprezentaciju još od 1993. godine. Prije 30 godina se ukazao Ronaldo, onaj pravi, može li Endrick njegovim stopama? U Realu se nadaju da može.

Linker
26. travanj 2024 21:42