- Afp
PRVI TROFEJ

Broz i Ronaldo stigli do prvog trofeja na drugom kraju svijeta, Al Nassr na krilima Portugalca režirao preokret

Portugalac je bio dvostruki strijelac u 2:1 pobjedi njegove momčadi nad Al-Hilalom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 21:26

Cristiano Ronaldo ima prvi trofej u Saudijskoj Arabiji. Nakon što prošle godine nije uspio sa svojim Al Nassrom osvojiti naslov prvaka, sada je Ronaldova ekipa upravo njegovom zaslugom osigurala naslov Arapskog kupa prvaka. Portugalac je bio dvostruki strijelac u 2:1 pobjedi njegove momčadi nad Al-Hilalom na stadionu King Fahd.

Zvjezdana momčad Al Nassra imala je mnogo prilika za postizanje pogotka u prvom poluvremenu, a u najboljim prilikama našli su se upravo novopridošli Sadio Mane, Seko Fofana i Marcelo Brozović, međutim vratar Al-Hilala Mohammed Alowais je sve odbio.

Utakmica je ostala bez golova sve do šeste minute drugog poluvremena, kada je novi napadač Al-Hilala, Brazilac Malcom ubacio loptu i pronašao svojeg zemljaka Michaela, koji je svoju momčad doveo u vodstvo.

Kako bi im utrljao sol na ranu, 27-godišnjak je čak proizveo proslavu u stilu Ronalda, otrčavši do korner zastavice i skočivši u zrak. Portugalac je odgovorio izjednačenjem u 74. minuti, kada je nakon niskog ubačaja desnog beka Sultana Al-Ghannama pogodio u petoj utakmici zaredom.

Al Nassr je ušao u nove probleme kada su u razmaku od sedam minuta dvojica igrača zaradila crveni karton. Abdulelah Al-Amri i zamjena Nawaf Boushal nisu se proslavili, ali su njihovi suigrači izdržali i odveli utakmicu u produžetke.

Ronaldo je zatim udvostručio vodstvo u prvom poluvremenu produžetka kada je naletio na odbijanac od grede i glavom pogodio s vratarom izvan svoje linije.

Zabrinutosti nije manjkalo kada je Ronaldo bio prisiljen izaći s terena zbog ozljede, nakon sudara u drugom produžetku -- samo dva dana prije otvaranja saudijske Pro lige protiv Al-Ettifaqa.

Turnir inače igraju najveći arapski klubovi u regiji, a uključivao je timove iz Saudijske Arabije, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Maroka, Tunisa i Alžira.

Linker
07. rujan 2024 12:26