ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
PALE TEŠKE RIJEČI

Brutalno se obrušio na Hrvata u redovima velikana: ‘On ne može igrati nogomet, sumnjivo je da su ga kupili‘

‘Sumnjivo je da je ovog igrača kupio Ajax‘, napisao je Borst
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 09. listopad 2023. 15:46

Nizozemski velikan Ajax trenutno proživljava veliku krizu na terenu. Momčad koja je do prije par godina pod vodstvom današnjeg trenera Manchester Uniteda Erika ten Haga igrala polufinale Lige prvaka i bezuvjetno dominirala u domaćem prvenstvu sada se nalazi 16. mjestu prvenstvene tablice, sa samo pet bodova u šest odigranih ligaških utakmica.

Posljednji prvenstveni poraz stigao je ovog vikenda, kada je Ajax na svojoj Johann Cruyff Areni poražen od AZ Alkmaara rezultatom 1:2. Nizozemski novinar Hugo Borst u tekstu za Algemeen Dagblad kritizirao je cijelu momčad Ajaxa, ali je isto tako posebno istaknuo hrvatskog braniča Jakova Medića, koji je ovog ljeta stigao u nizozemsku momčad iz njemačkog drugoligaša St. Paulija za tri milijuna eura.

- Bilo bi pristojno reći da je najbolje odigrao gotovo sve lopte koje su išle po strani ili unatrag. Kada je driblao ili dodavao, izgledao je smiješno i beznadno. Medić ne može braniti, ne može graditi igru, ne može igrati nogomet. Sumnjivo je da je ovog igrača kupio Ajax - napisao je Borst. Medić je u spomenutom posljednjem porazu napustio teren u 89. minuti.

Medić je sjajno započeo svoju epizodu u Ajaxu, na svojem debiju za momčad postigao je fantastičan dalekometni pogodak, ali od tog trenutka njegove igre su postajale sve lošije. U posljednjem susretu upisao je start nakon tri utakmice provedene na klupi, i to zamijenivši još jednog Hrvata, Josipa Šutala, koji je također stigao u Ajax ovoga ljeta.

Linker
28. travanj 2024 05:41