FILIPPO MONTEFORTE Afp
ZNAKOVITA PORUKA

Čeferin ga ne može vidjeti nacrtanog, a sad se naslađuje zbog Superlige i citira stihove U2-a

Andrea Agnelli, bivši predsjednik Juventusa koji je trenutačno pod suspenzijom, komentirao je sudsku odluku
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 23. prosinac 2023. 13:48

Bivši predsjednik Juventusa Andrea Agnelli oglasio se nakon presude Suda Europske Unije u kojoj je utvrđeno da Uefa nema pravo sankcionirati klubove koji žele pristupiti novom natjecanju, neovisnom o krovnim nogometnim organizacijama.

Agnelli, koji je bio jedan od glavnih zagovornika nogometnog raskola predodređenog za stvaranje Superlige, na društvenoj mreži X nakon presude je napisao znakovitu poruku komentirajući priču sa sloganom "Do kraja", koja je pratila prošle Juventusove sezone.

Talijan je potom objavio i ulomak pjesme irske grupe U2 "Where the Streets Have No Name", završavajući s "Love football".

Pjesma je to koja govori o slobodi, nadi i svijetu bez podjela, a stihovi koje je Agnelli odabrao glase: "Želim bježati, želim se sakriti, želim srušiti zidove koji me sputavaju, želim dosegnuti i dotaknuti plamen gdje ulice nemaju imena. Želim vidjeti taj oblak prašine nestaje bez traga. Želim zaklon od otrovne kiše..."

image

Andrea Agnelli

MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp

Agnellijevoj je kćerki kum sadašnji predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, ali njihov odnos pukao upravo zbog Superlige.

- Taj čovjek za mene više ne postoji - rekao je Čeferin prije nekoliko mjeseci za So Foot pa objasnio:

- U ovom slučaju začetnike mogu svrstati u tri kategorije. Agnelli je u prvoj, to je bilo osobno. Mislio sam da smo prijatelji, ali lagao mi je u lice sve do posljednje minute i uvjeravao me da nemam o čemu brinuti. A dan ranije je već potpisao dokumente za pokretanje Superlige.

Linker
06. svibanj 2024 16:15