JAVIER TORRES Afp
KVALIFIKACIJE ZA SP

Čile nakon kiksa ostao bez izbornika: Argentinski stručnjak podnio je ostavku nakon neriješenog ishoda

Prvih šest reprezentacija će se izravno kvalificirati na završni turnir Svjetskog prvenstva
Piše: HinaObjavljeno: 17. studeni 2023. 18:25

Eduardo Berizzo podnio je ostavku na dužnost izbornika čileanske nogometne reprezentacije, koja je u četvrtak odigrala 0-0 u Santiagu protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Argentinski 54-godišnji stručnjak, bivši trener španjolskih prvoligaša Celte Vigo, Seville i Athletica te izbornik Paragvaja, svoju je odluku priopćio novinarima nakon dvoboja.

Čile se trenutačno nalazi na osmom mjestu s pet bodova iz pet utakmica, s jednom pobjedom, dva neodlučena ishoda i dva poraza. Pet bodova imaju i šestoplasirani Ekvador te sedmoplasirani Paragvaj.

Prvih šest reprezentacija će se izravno kvalificirati na završni turnir Svjetskog prvenstva, a sedmoplasirana reprezentacija će izboriti pravo sudjelovanja u međukonfederacijskom doigravanju.

Do kraja kvalifikacija sve će reprezentacije odigrati još 13 utakmica.

Čileanski savez je u petak imenovao glavnog trenera mlade čileanske reprezentacije Nicolasa Cordovu za privremenog izbornika. Za 44-godišnjeg Cordovu će ovo biti izbornički debi u seniorskoj konkurenciji, a dogodit će se u utorak, kad će Čilea gostovati u Ekvadoru.

Linker
16. svibanj 2024 03:45