MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
DRAKONSKA ODLUKA

Član argentinske Vlade dobio otkaz zbog Messija! Od ikone je tražio samo jednu stvar

Reći nešto protiv Messija ili učiniti nešto što mu se neće svidjeti, očito je strogo zabranjeno u Argentini
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 08:17

Lionel Messi godinama je bio meta kritika argentinskih navijača koji su mu zamjerali što predstave iz Barcelone ne ponavlja u nacionalnom dresu. Međutim, nakon što je Gaučose odveo do naslova svjetskog prvaka te dvije Cope, Messi je u Argentini dobio božanstveni status, koji je donedavno bio rezerviran samo za legendarnog Diega Maradonu.

Reći nešto protiv Messija ili učiniti nešto što mu se neće svidjeti, strogo je zabranjeno u Argentini. Na svojoj je koži to najbolje osjetio pomoćnik državnog tajnika za sport Julio Garro.

image
JUAN MABROMATA Afp

Naime, Garro je gostujući (telefonski) na jednom argentinskom podcastu ustvrdio kako bi se Messi, kao kapetan, i Chiqui Tapia, kao predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, trebali ispričati Francuzima zbog rasističkih pjesama i kontroverznog slavlja nakon osvajanja Cope.

Kasnije se oglasio na društvenim mrežama ustvrdivši da kategorički poriče da je zatražio Messijevu ispriku.

"Bio bi to manjak poštovanja prema onima koji nas trajno časte svojim ljudskim i sportskim kvalitetama", napisao je Garro u pokušaju bijega od potencijalnih posljedica.

Ali nije uspio. Nakon svega izrečenog, argentinska Vlada najurila je svog zaposlenika. 21. stoljeće, 2024. godina. Pravo na slobodu govora? Mo‘š mislit‘...

Linker
18. kolovoz 2024 08:51