DANIEL ROLAND Afp
STIGLA JE POTVRDA

Čovjek koji je nagovorio Kloppa na novi posao: ‘On nam je najveće pojačanje u povijesti‘

"Nakon gotovo 25 godina koje sam proveo uz teren, ne mogu biti više uzbuđen", poručio je Klopp
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2024. 11:52

Jürgen Klopp priprema se za novu stranicu svoje nogometne karijere. Bivši menadžer Liverpoola jutros je iznenadio odlukom da pristane na ponudu Red Bulla, koji ga je zaposlio na funkciju globalnog direktora za nogomet. Nijemac će je službeno preuzeti 1. siječnja.

Kloppov će zadatak biti savjetovanje klubova koji su dio Red Bullovog konzorcija, primarno oko trenerskih pitanja, razvoja igrača te transfera. Nakon vijesti koju je prvi objavio Bild, sad je stigla i službena objava posla, a Klopp je poručio da želi "podržati nevjerojatan nogometni talent" koji ti klubovi imaju na dispoziciji.

- Nakon gotovo 25 godina koje sam proveo uz teren, ne mogu biti više uzbuđen zbog uključenja u ovakav projekt. Moja uloga se možda promijenila, ali strast prema nogometu i ljudima koji su u njemu nije. Sebe prvenstveno vidim kao mentora trenerima i upravi klubova Red Bulla, ali u konačnici sam dio organizacije koja je jedinstvena, inovativna i okrenuta naprijed. Kao što sam rekao, ovo me ne može više uzbuditi - poručio je Klopp.

Oglasio se i Oliver Mintzlaff, izvršni direktor korporativnih projekata i ulaganja u Red Bullu, za kojega Bild tvrdi da je bio ključna osoba u Kloppovom angažmanu.

- Vrlo smo ponosni na sigurno najjači potpis u Red Bullovoj nogometnoj povijesti. Jürgen Klopp jedna je od najvećih i najutjecajnijih figura svjetskog nogometa, s izvanrednim vještinama i karizmom. U ulozi voditelja nogometa, on će odvesti naše sudjelovanje u međunarodnom nogometu na višu razinu.

Linker
09. listopad 2024 15:07