Isabella Bonotto/afp/profimedia
OTKRIVENO U BIOGRAFIJI

Cristiano Ronaldo mogao je već davno završiti karijeru, ali ‘spasio‘ ga je potpuno nesvjesno - Luka Modrić

Zanimljiv detalj otkrio je novinar L‘Equipea Thierry Marchand, čovjek zaslužan za biografiju Cristiana Ronalda
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2022. 12:16

Odnosi se to na 2018. godinu kada je Ronaldo napustio madridski Real i prešao u redove Juventusa. Ujedno je to godina u kojoj je Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta ponio Luka Modrić, nakon što je odveo Vatrene do srebra na SP-u u Rusiji.

U knjizi se navode Ronaldove izjave prema kojima se lako te godine mogao ostaviti nogometa da se na dodjeli Zlatne lopte odigrao drugačiji scenarij.

"Lako je ostati u svom ‘balonu‘ kada si uspješan. Ja sam riskirao odlaskom u Torino. Promijenio sam klubove, prvenstva, nogometnu kulturu i upravo je taj rizik, siguran sam, značio da nisam osvojio Zlatnu loptu 2018. godine...Ako Messi ove godine osvoji Zlatnu loptu, odlazim iz nogometa", navodno je rekao Ronaldo uoči svečane dodjele Zlatne lopte.

A nagradu je te godine osvojio Modrić, Ronaldov bivši suigrač, i čini se neizravno i nesvjesno utjecao da Ronaldo nastavi karijeru koja je u očitom padu.

Ronaldo je danas igrač Manchester Uniteda, a posljednji veliki naslov osvojio je 2020. godine - talijanski ‘scudetto‘. Godinu kasnije osvojio je Talijanski kup, ali povratak u Manchester United pokazao se kao pogreška.

Linker
16. travanj 2024 08:46