Cristiano Ronaldo

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
KAKVE BROJKE!

Cristiano Ronaldo potpisuje najveći ugovor u povijesti nogometa! Godišnja plaća? 200 milijuna eura

Španjolci su otkrili detalje "posla stoljeća", kako mnogi nazivaju ovu nevjerojatnu operaciju.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. studeni 2022. 09:49

Cristiano Ronaldo dobio je ponudu koju će mu biti jako teško odbiti, te bi karijeru mogao nastaviti u egzotičnom okruženju.

Naime, kako je izvijestila španjolska Marca, kapetan portugalske reprezentacije nastavio je pregovore s Al Nassrom, jednim od najvećih klubova Saudijske Arabije.

Karijera velikog Portugalca već neko vrijeme nalazi se u silaznoj putanji. Nije briljirao u Juventusu kamo je stigao po odlasku iz Real Madrida, a neslavno je završio i njegov povratak na Old Trafford.

U prvoj sezoni čak i nije bio loš, ali je u aktualnoj odigrao debelo ispod svoje uobičajene razine, a s Old Trafforda je otišao nakon bizarnog intervjua u kojem je sasuo drvlje i kamenje na aktualnu upravljačku strukturu kluba, te na menadžera Erika ten Haga.

Sve to izgledalo je poput hitne izlazne strategije koja je i uspjela; Ronaldo je uoči Svjetskog prvenstva dobio čiste papire te bez odštete može dogovarati sljedeći angažman.

S obzirom na to da će teško pronaći unosni angažman u nekom od klubova koji nastupa u Ligi prvaka, izgleda da se njegov agent Jorge Mendes okrenuo drugim opcijama.

A Saudijci Ronaldu nude pravo bogatstvo. Marca tvrdi da je u pitanju iznos od vrtoglavih 200 milijuna eura po sezoni, uz ugovor na dvije i pol godine. Dakle, okruglih 500 milijuna eura, što uključuje plaću i marketinške ugovore.

Tome ne može konkurirati niti jedan europski klub, isto tako ni članovi američkog MLS-a. Nogomet u Saudijskoj Arabiji raste, razvija se i reprezentacija, a tamošnje ministarstvo turizma angažiralo je Lionela Messija kao ‘ambasadora‘ te naftom bogate države.

Eventualni dolazak Cristiana Ronalda cijelu tu nogometnu priču podigao bi na još višu razinu, pri čemu bi potencijalna kandidatura za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine postala još ozbiljnija mogućnost.

Sve je sad na Ronaldu. Ima li u njemu i dalje sportskih motiva za visoku razinu europskog nogometnog profesionalizma, ili će prelomiti i uzeti bogatstvo koje mu nude Saudijci. Marca tvrdi da su pregovori već stigli prilično daleko, te da je Ronaldo sasvim blizu prijelaza u Al Nassr...


‘Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti‘. Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
05. travanj 2024 17:26