RANKO SUVAR Cropix
KAOS U LJUBLJANI

Cure detalji ružnog razlaza, začuo se i poznat glas: ‘Prosinečki je to napravio prije dva dana. Lažljivac!‘

‘Postavio sam mu pitanje... Nije imao pojma. Nije mu bilo potrebno davati 4. ostavku ako ju je dao već 3 puta‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. srpanj 2022. 17:45

Gotovo je, Robert Prosinečki više nije trener Olimpije. Danas je to na konferenciji za medije objavio predsjednik kluba Adam Delius koji se na istoj uprizorio s direktorom Igorom Barišićem i potpredsjednikom Christianom Dollingerom. Tada je već bilo jasno da je Prosinečki, ali i Mladen Rudonja bivši, jer kamen smutnje bio direktor Barišić s kojim je spomenuti dvojac bio nekoliko puta u sukobu.

Olimpija nastavlja utabanom stazom, nebitno je tko vodi klub, stalne promjene trenera nastavljaju se, a posljednja je došla samo sedam dana prije početka sezone i prve utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv luksemburškog Differdangea. Predsjednik kluba na konferenciji koja je trajala skoro sat vremena podrobno je objasni razloge razlaza s trenerom i sportskim direktorom, a potonjeg po riječima potpredsjednika čeka i kaznena prijava. No, krenimo redom. Delius je napomenuo kako je Prosinečki sam odstupio, ali i da je to već njegova četvrta ostavka otkako je 22. ožujka stigao na klupu Zmajčeka. Na te Deliusove riječi iz pozadine dvorane javio se jedan glas koji je samo ustvrdio.

- Prosinečki je podnio ostavku prije dva dana. Lažljivac - dobacio je iz publike Boris Ferenčak, dugogodišnji upravitelj stadiona Stožice, također poznat među navijačima.

Prema Deliusovim riječima, Prosinečki je nekoliko puta podnosio ostavke.

- Ako ne dobijem igrača kojeg želim, dat ću ostavku i otići", zaprijetio je Prosinečki, prenosi Delius.

- Postavio sam mu pitanje, tko je naš najbolji igrač u U-17. Tko je naš najbolji igrač u U-16? Nije imao pojma.

Predsjednik Delius naglasio je kako od prvog dana u klubu želi više mladih slovenskih nogometaša u prvoj momčadi, a oni posljednjih mjeseci više odlaze nego dolaze.

- Imao je 0 posto interesa za naše mlade igrače. Nijednom nije pogledao što naši mladi igrači rade.

Kada smo još jednom zatražili objašnjenje je li Prosinečki smijenjen ili je sam podnio ostavku, Delius je rekao:

- Nije mu bilo potrebno davati četvrtu ostavku ako ju je dao već tri puta.

Delius je objasnio da nema razloga smijeniti poslovnog direktora Igora Barišića s kojim su se posvađali Prosinečki i Rudonja. No, razloga za otkazu Rudonji ima puno. Ključ je pojasnio dopredsjednik kluba Christian Dollinger:

- Saznali smo da radi s trećim osobama i želi naštetiti klubu i predsjedniku. S trećima je razgovarao o novoj prodaji kluba. Nudio im je razne informacije. A to su bile povjerljive informacije. Rudonja je bio sportski direktor i nije imao ovlasti te povjerljive podatke proslijeđvati i objavljivati u javnosti. Za to imamo dokaze. Zato su i zadnjih dana do novinara dospjele krive informacije koje vam je Rudonja davao. Nikad nisam bio toliko razočaran u osobu koju sam prije podržavao. Zato Rudonja odlazi iz kluba. Vjerojatno ćemo protiv njega povesti i kazneni postupak.

Nezadovoljstvo Rudonje i Prosinečkih prolaskom prijelaznog roka bilo je toliko da je postao teret za prvog čovjeka Zmajčeka. O tome je u četvrtak razgovarao s Prosinečkim, a tijekom prijateljske utakmice između Olimpije i Šibenika (0:0) razgovarao je i s navijačima Olimpije, pripadnicima navijačke skupine Green Dragons, koji su mu dali do znanja da su za Prosinečkog i da žele da ostane.

Danas oko 12 sati Delius je ipak odlučio da su i Rudonja i Prosinečki povijest Olimpije. Igrači o tome nisu bili obaviješteni prije konferencije. Zato ju je iz zadnjeg reda šutke ispratio kapetan Timi Max Elšnik. Kako nastaviti? Pred Olimpijom će se uskoro održati prvi europski ispiti. U četvrtak će u Stožicama gostovati predstavnik Luksemburga. Zeleno-bijeli su favoriti na papiru, ali u utakmicu ulaze bez trenera i sportskog direktora. Kandidata za novog trenera još nemaju. Treninzi do susreta ionako ne bi trebali trpjeti, klub će se pobrinuti za njihovo neometano odvijanje. Što se ciljeva tiče, Delius je najavio kako bi bio zadovoljan barem probojem u treće pretkolo Europe.

- Imamo jaku momčad. Ne bih htio izdvajati nijednog pojedinca, jedan je tu među nama. Vratar je također sve bolji i bolji. Pogledali smo oko 200 međunarodnih igrača, ispitali smo i cijelo slovensko tržište. Pojačanja su i dalje u planu, minimum je da prođemo barem u treće kolo konferencijske lige, a onda su protivnici sve bolji i bolji, jasno je i da želimo postati prvaci Slovenije, imamo jaku momčad, ali želimo postati još jači - zaključio je Delius gotovo sat vremena konferenciju za medije.

Sve će to raditi bez Roberta Prosinečkog koji se na Stožicama zadraža manje od četiri mjeseca...

Linker
16. svibanj 2024 03:26