Zlatko Dalić

 Ante Čizmić/Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić: Šok, šok, ali tako je to u životu. Nećemo sad govoriti o kiksu, znamo koliko nam bodova treba

"Nekad dobiješ, nekad izgubiš, nekad ti se vrati, nekad ne", rekao je izbornik
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. ožujak 2023. 23:15

Dominacija sve do samog kraja nije bila dovoljna za tri boda Hrvatske na Poljudu. Dekoncentracija u posljednjim sekundama ogleda koštala je Vatrene pobjede (1:1) protiv Walesa u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je remi.

- Šok da primimo gol u zadnjoj minuti, ali to je tako u životu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš, nekad ti se vrati, nekad ne. Imali smo situaciju da damo drugi gol i to je trebalo tada riješiti. Nismo uspjeli, onda smo čuvali utakmicu i primili gol iz jedinog načina na koji stvaraju opasnost. Spremali smo se za takve prekide, ali nismo se uspjeli obraniti. Šok, šok, ništa, izgubili smo dva boda i moramo dalje - započeo je izbornik.

Velšani su aute izvodili poput kornera:

- Nekoliko puta tijekom utakmice bilo je takvih situacija i nismo baš dobro otklanjali. Aut je bio opasniji od kornera. Nismo dobro vidio u skoku, nitko nije bio na drugoj stativi i primili smo gol. Šok za sve.

Smatra li da se sve moglo izbjeći?

- Da, imali smo šanse za drugi gol i to je bio ključ svega. U drugom dijelu smo malo pali i 10-ak minuta igrali slabo, no to se riješilo zamjenama. Na kraju smo sve imali u svojim nogama, ali eto, desio se ovaj kiks na početku kvalifikacija. Uvijek ovako uđemo.

Koliko je ozbiljna ozljeda Marka Livaje:

- Pao je gadno na leđa i osjetio jaku bol. Sada je to problem, vidjet ćemo kako će Marko biti nakon provjere liječnika.

O Turskoj:

- Nećemo stvarati pritisak izrazima kiks ne kiks‘. Lijepo je na početku osvojiti bodove, ali ako ne uspiješ odmah, moraš kasnije. Nećemo govoriti o kiksevima, znamo što nam je činiti. Treba osvojiti 17 ili 18 bodova i to je to.

Linker
19. travanj 2024 03:39