GENYA SAVILOV Afp
POD POVEĆALOM

Darijo Srna treneru Partizana nahvalio igrača nakon ljutog derbija. Sprema li se transfer?

Unatoč promašaju svidio se sportskom direktoru Šahtara iz Donjecka
Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. travanj 2023. 12:21

Veliki srpski derbi Partizana i Crvene zvezde završio je bez pobjednika i pogodaka, ali je jedna od tema razgovora nakon utakmice bio i bivši kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna, piše Slobodna Dalmacija.

Partizan ima užasnu sezonu, na četvrtom mjestu u prvenstvu zaostaje čak 28 bodova za Zvezdom, a mogao je barem malo popraviti dojam da je uspio svladati najvećeg rivala. Najbolju šansu nije iskoristio 27-godišnji veznjak iz Malija Fousseni Diabate. Ne idu ga pogoci u tamošnjem prvenstvu, zabio je samo jedan, ali ovaj nogometaš koji je ljetos stigao u beogradski klub bez odštete iz Trabzonspora zabio je čak pet zgoditaka u kvalifikacijama i grupnoj fazi Konferencijske lige. Unatoč tom promašaju svidio se sportskom direktoru Šahtara iz Donjecka Dariju Srni.

- Odlično je odigrao. Nakon utakmice me zvao Darijo Srna i rekao mi da je on fantastičan igrač, pa sam mu prenio te pohvale – rekao je poslije derbija trener Partizana Igor Duljaj.

Srna i Duljaj godinama su zajedno igrali u Šahtaru. Prema Transfermarktu Diabate vrijedi pet milijuna eura. Možda se sprema i transfer?

Partizan je u velikoj krizi, u zadnjih deset ligaških susreta upisao je samo dvije pobjede, dok je ranije u sezoni solidno gurao u Konferencijskoj ligi. Bili su Beograđani drugi u skupini, ali su potom eliminirani u play off rundi od Šerifa iz Tiraspolja.

Linker
25. travanj 2024 23:09