Davor Šuker

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NERASKIDIV ODNOS

Davor Šuker se javio nakon dugo vremena, ovaj poziv nije mogao propustiti: ‘Sjećam se i što smo pili...‘

Četvrt stoljeća prošlo je od dana koji pamte svi navijači Reala, a jedan od glavnih aktera bio je Šuker
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2023. 09:04

Predrag Mijatović bio je junak Real Madrida protiv Juventusa u finalu Lige prvaka 1998. godine. Na Johan Cruyff Areni u Amsterdamu Madriđani su osvojili svoj sedmi naslov prvaka Europe, a pobjednički pogodak postigao je upravo Mijatović, koji je pred novinarom španjolskog Asa kao svjedokom evocirao uspomene na taj veliki događaj od kojeg je prošlo već četvrt stoljeća.

- U svetištu smo, u golu kojeg smo zakuhali. Gledam na klupu i vidim te tamo brate, dolazim do tebe – govorio je Mijatović koji je telefonom iz Amsterdama nazvao svog dobrog prijatelja Fernanda Sanza, sina Realovog bivšeg predsjednika Lorenza Sanza.

Fernando je inače bio neiskorištena pričuva u spomenutom finalu a kad je shvatio da ga zove njegov madridski susjed, glasno se nasmjirao.

- O moj Bože, razgovaramo kao dva djeda! Dobro je što je prošlo 25 godina, ali je taj trofej i dalje važan. Dugo smo ga čekali, bio je to početak svega tako lijepog što je Real radio kasnije – kazao je Sanz, koji je prije te utakmice prorekao da će upravo Mijatović postići pogodak.

NEZABORAVNI POGODAK PREDRAGA MIJATOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

A poseban je odnos veliki crnogorski nogometaš u Madridu imao s hrvatskim centarforom Davorom Šukerom, u Realovoj svlačionici zvali su ih ‘Zipi i Zape‘.

image

Predrag Mijatović

JAKOV PRKIC Cropix

Upravo je Šukeru bio upućen sljedeći poziv, a na liniji si bili Mijatović i novinar Asa Tomas Roncero, koji su legendarnu hrvatsku devetku podsjetili na veliku obljetnicu. Bio je to poziv koji Šuker nije mogao propustiti.

No, prvo je na redu bilo nešto drugo.

- Bio sam ljutit kao ti kad te Capello zamijenio protiv Seville u 31. minuti – aludirao je Roncero na tadašnje Šukerove probleme u Realu.

Na to se Šuker nasmijao i prisjetio se kako mu je Mijatović večer prije finala ponavljao da će postići pogodak.

- Davore, ti si samo rekao ‘molim te, spavaj, jer igramo sutra‘ – kazao je Mijatović.

Šuker mu je priznao da je bio u pravu i da je zabio sjajan gol. Prisjetio se i veličanstvene proslave.

- Sjećam se, pili smo Red Bull votke – priznao je Šuker.

Real je prije toga naslov europskog prvaka osvojio 1966. godine, a nakon Amsterdama su uslijedili trofeji Lige prvaka 2000., 2002., 2014., 2016., 2017., 2018. i 2022. godine.

Linker
27. travanj 2024 08:27