Alessandro Del Piero

 MARCO BERTORELLO Afp
LEGENDA ZA SN

Del Piero o Vatrenima: ‘Svaka čast Modriću, ali imate još jednog nevjerojatnog igrača‘

"zadnjih deset godina i nismo baš najbolji, ali nikome nije svejedno, pa ni Hrvatskoj, suočiti se s Italijom"
Piše: Laura CrvenkaObjavljeno: 07. lipanj 2024. 11:33

Sunset Sports Media Festival već treću godinu zaredom u Zadar dovodi svjetsku elitu sporta. Ove godine imali smo prilike poslušati legendarnog talijanskog igrača Alessandra Del Piera, koji je oduševljen Zadrom i Hrvatskom koju je već posjećivao.

Nekadašnji legendarni igrač Juventusa te Sydneya FC, kojeg mnogi i danas obožavaju, sudjelovao je ove godine na jedinstvenom susretu profesionalaca u onome što znaju najbolje i razumiju, a to je sport. Prokomentirao je za Sportske novosti što misli i očekuje od utakmice Italija – Hrvatska koja nas očekuje 24. lipnja.

Luka je najstariji, ali ne igra kao da je najstariji i to je ljepota Luke Modrića

- Nadajmo se da će se oboje proći. Teška je skupina. Čak ako se na Euru suočavaš s timom koji nema veliku povijest, ne smiješ se na to osloniti, taj level je jako porastao i danas su izmiješana iskustva između država. Bit će teško za sve, ali nadajmo se da idemo dalje. Naravno, želimo sve najbolje Hrvatskoj. Sretan sam što Luka Modrić ima priliku opet demonstrirati svoju kvalitetu. I ne samo on, Hrvatska ima mnoštvo talentiranih igrača. Rezultat bi mogao biti 3-3, uz puno smijeha i veselja, ali vidjet ćemo što će donijeti utakmica.

image

Del Piero u Zadru

Luka Modrić svojim nevjerojatnim talentom i kontrolom igre predstavlja ljepotu hrvatskog nogometa i oduševljava maestra Juventusa, a mlada generacija donosi još više talenta, koju je dakako prokomentirao Del Piero.

- Luka je najstariji, ali ne igra kao da je najstariji i to je ljepota Luke Modrića. Odnosno, jedna od niz njegovih ljepota. Pitaju me često za njega i nevjerojatan je igrač, igra oštro, izvanredan je iz mnogo razloga i način na koji kontrolira loptu i igru... I to je ljepota Luke. Bit će teško za bilo koji tim kada se bude suočavao s Hrvatskom i s njime. Mlada Hrvatska nudi i daje puno talenta svijetu. U Hrvatskoj su talenti svugdje, njoj se to stalno događa. Mislim, koliko je vas? Četiri milijuna? Četiri milijuna, a toliko talenata i toliko izvrsnih rezultata, nevjerojatno je. Nas je 16 milijuna, a propustili smo dva svjetska prvenstva u nizu! I Gvardiol je nevjerojatan. Idealan tim bi bio da su igrači poput Modrića, Gvardiola i mnogih drugih igrali sa mnom u moje vrijeme.

Trenutno se budim ujutro i vodim djecu u školu, a nekoć sam se budio zbog drugih stvari

Talijanska reprezentacija prolazi kroz izazovan period, no i dalje predstavlja opasnog protivnika za Hrvatsku, s novom generacijom, tvrdi Del Piero.

- U zadnjih deset godina i nismo baš najbolji, ali mislim da nikome nije svejedno, pa ni Hrvatskoj, suočiti se s Italijom. Propustili smo dva svjetska prvenstva, ali želimo pobjedu. Nikad ne znaš što se može dogoditi. Ova nova talijanska generacija se trenutno malo muči. Iza nas je 20 godina kvalitetnih igrača i odličnih generacija, a poslije toga bilo je uspona i padova. Kvalifikacije su završile i mislim da sada idemo prema gore.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Talijanska legenda do kraja 6. mjeseca dobit će i svoju trenersku licencu.

- Završavam u naredna tri tjedna svoju obuku i trebam dobiti licencu za trenera. Pa nije mi to trenutno nikakav prioritet, ali vidjet ćemo kako će biti. Vrlo je bitan timski rad za trenera i za mene, ali trenutno mi to, evo, nije prioritet.

Alessandro je održao panel, prvi dan Sunset festivala, na kojem ga je ugostio Guillem Balague te je ispričao svoju životnu priču koju najviše okrunjuje-motivacija.

- Bitna je motivacija i to stanje uma. Uvijek želim nove izazove. Trenutno se budim ujutro i vodim djecu u školu, a nekoć sam se budio zbog drugih stvari. Fali mi igra da, ali život ide dalje, zadovoljan sam. Zato idem po eventima i promoviram ono što zaista volim, moj sport oko kojeg sam super strastven. Igrao sam još s 39 godina. To je stanje uma, prije svega. Jako je važan um, moraš puno i žrtvovati i moraš svoje tijelo pripremiti za najbolju formu.

Linker
18. rujan 2024 21:34