FRANCK FIFE Afp
NOVO POGLAVLJE SUKOBA

Deschamps javno otkrio zašto je Benzema napustio SP, uslijedio je munjeviti odgovor: On je klaun

‘Karim je bio uznemiren jer mu je ovo Svjetsko prvenstvo puno značilo. Rekao mi je da je mrtav‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 08:47

Povijest loših odnosa francuskog izbornika Didiera Deschampsa i zvijezde Reala Karima Benzeme dobila je novu epizodu. Deschamps je, naime, za Le Parisien govorio o Benzeminu odlasku sa Svjetskog prvenstva, na što je osvajač Zlatne lopte reagirao objavom na društvenim mrežama u kojoj je ustvrdio da francuski izbornik laže.

Uglavnom, Deschamps je kazao kako je Benzema napustio kamp reprezentacije pred početak SP-a prethodno ga ne obavijestivši o svojoj odluci,

- Karim se reprezentaciji pridružio 14. studenog nakon razdoblja poluneaktivnosti u svom klubu. Radio je po individualnom programu i nisam bio 100 posto siguran da će moći započeti prvu utakmicu protiv Australije. Kada se Karim ozlijedio, naš liječnik ga je odveo u kliniku Aspetar na magnetsku rezonancu, a on je rezultate poslao svom liječniku u Madridu koji mu je također dao mišljenje.

Francuski izbornik uvjerava da je liječnička dijagnoza bila jasna.

- Karim je bio uznemiren jer mu je ovo Svjetsko prvenstvo puno značilo. Rekao mi je da je mrtav. U najboljem slučaju, njegov povratak treninzima nije mogao doći prije 10. prosinca. Razgovarali smo dvadesetak minuta i na rastanku sam mu rekao: "Karime, nema žurbe". Sutradan sam shvatio kako ga više nema u hotelu. To je bila njegova odluka - veli Deschamps.

Benzema je, međutim, igrao u prijateljskoj utakmici u dresu Reala u vrijeme dok je SP još uvijek trajalo.

- Zar stvarno mislite da je to usporedivo s intenzitetom polufinala Svjetskog prvenstva? Unatoč njegovom talentu i statusu u kojeg nitko nikada nije sumnjao možete li ga zamisliti da se vrati u posljednjem trenutku? Sam Karim mi je rekao da ne bi bio spreman - branio se Deschamps.

Francuski izbornik dodao je i kako se nedavno čuo s Benzemom koji je nakon SP-a objavio kako je završio s reprezentacijom.

- Nazvao sam ga nedugo nakon obnove mog ugovora i dugo smo razgovarali. Nedavno sam ga ponovno nazvao kako bih saznao njegova razmišljanja za budućnost u reprezentaciji i on mi je potvrdio svoju odluku da prekine reprezentativnu karijeru - dodao je Deschamps.

Na odgovor se nije dugo čekalo, Benzema je na društvenim mrežama poslao jasnu poruku francuskom izborniku. Napisao je "Kako odvažno" i "dragi Didier, laku noć", a obje te fraze popratio je emotikonom klauna.

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog hrvatskom nogometu:

Linker
22. travanj 2024 16:28