FRANCK FIFE Afp
ZANIMLJIVA REAKCIJA

Deschamps se hvata za slamke: ‘Ovo nije brodolom, nema razloga za paniku, naši igrači nemaju iskustva‘

Didier Deschamps pokušava sanirati štetu nakon još jednog razočaravajućeg poraza (2:0) Francuza u Danskoj.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. rujan 2022. 08:32

Aktualni prvaci svijeta nisu ispali iz elitne skupine Lige nacija samo zato što je Hrvatska zaustavila Austriju. Što je mnoge francuske medije nagnalo da pišu o - panici u svlačionici Francuske.

"Ne mislim da je to brodolom, niti da ima razloga za paniku, imali smo i mi puno prilika, ali smo bili neučinkoviti, griješili smo previše. To je mlada momčad, gdje većina igrača nema iskustvo na najvišoj razini.

Mlada momčad? Griezmann i Giroud? Mbappé je mlad, ali je Mbappé! Neki su izbornika prozivali zbog loše pripremljene taktike.

"Nije pitanje formacije na terenu, ali kada imate četiri kornera i danski igrač svaki put ostane sam, možete igrati s trojicom, petoricom ili dvanaestoricom straga, to ne mijenja ništa. No, ponavljam, nema razloga za brigu, povratak igrača s međunarodnim iskustvom će nam dobro doći. Nema brige, svima je teško."

Potom je objasnio što znači "svima je teško".

"Gledao sam druge utakmice, ima i drugih velikih momčadi koje također gube. Ne bismo trebali misliti o sebi da smo bolji od drugih. Morat ćemo se boriti da to potvrđujemo.

Francuska je igrala bez nekoliko ozlijeđenih igrača, uključujući Paula Pogbu, Karima Benzemu i Huga Llorisa, a utakmicu je započela s Raphaelom Varaneom i Ousmaneom Dembeleom na klupi, dok je Deschamps pokušavao dati minutažu svojim manje iskusnim igračima.Francuzi su uputili sedam šuteva prema golu, ali nisu zabili unatoč imenima poput Oliviera Girouda, Kyliana Mbappéa i Antoinea Griezmanna.

Međutim, Deschamps se tješi mukama svih velikih reprezentacija. Njemačka je u petak poražena na domaćem terenu od Mađarske, dok je Engleska bez postignutog gola još od prijateljske utakmice s Obalom Bjelokosti u ožujku. Španjolska je također pobijedila samo dva puta u šest utakmica.

Francuski izbornik također je apelirao da PSG sačuva Mbappéa što je više moguće kako bi u Katar došao svježiji.

"Znam da Galtier uvijek želi imati Kyliana na terenu. Ali s vremena na vrijeme može mu dati da malo odahnuti, da ima koju minutu manje. To mu neće donijeti problem, naprotiv."

Linker
24. travanj 2024 04:36