NELSON ALMEIDA Afp
OD MAKSIMIRA DO SELEÇÃA

Dinamo nije imao dovoljno novca da ga otkupi, a sad je zabio prvi gol za Brazil

Gabriel je u ugovoru imao odštetnu klauzulu, višemilijunsku, tako da je Modrima bio preskup
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. listopad 2023. 18:43

Gabriel dos Santos Magalhães (25) danas je poznato nogometno ime i jedan od stožernih igrača Arsenala. Visoki snažni stoper u paru s Francuzom Williamom Salibom drži zadnju liniju Topnika, a njihove odlične igre omogućile su Arsenalu da se posljednje sezone do samog kraja bori za naslov prvaka s Manchester Cityjem, a svoje partnerstvo nastavili su i ovu sezonu.

Arsenal je trenutno drugi na prvenstvenoj tablici Premier lige, s jednakim brojem bodova kao prvoplasirani Tottenham, a kao nagradu za sjajne igre u klubu Gabriel je u kolovozu zaradio prvi poziv u brazilsku reprezentaciju, da bi prošle večeri svoju sjajnu sezonu okrunio debitantskim pogotkom u 1:1 remiju Brazila s Venezuelom.

Gabriel je danas stožerni stoper jedne od najboljih reprezentacija svijeta i premierligaša koji se bori za naslov prvaka, a ne tako davno brazilski stoper bio je i član zagrebačkog Dinama. Gabriel je, naime šest mjeseci svoje karijere proveo upravo na posudbi u Dinamu, 2018. godine, igrajući za Dinamo II i uz to odigravši i jednu utakmicu za prvu momčad. U porazu protiv Rijeke (0:1) u Maksimiru, Gabriel je istrčao zajedno s mnogim drugim igračima iz tadašnje druge momčadi, a momčad je u tom susretu vodio Nikola Jurčević.

Oni najvjerniji navijači koji se sjećaju te utakmice, reći će da je upravo Gabriel bio najbolji u Dinamovoj momčadi tog dana, a na kraju spomenute sezone Gabriel se vratio u svoj matični klub Lille, pošto je Dinamo zaključio da im je Brazilac preskupa akvizicija.

- Vidim da se piše i priča kako je Gabriel bio kriva procjena Dinama, kako ga u Maksimiru nisu prepoznali. To nije točno. Mi smo svi vrlo brzo vidjeli da se radi o ozbiljnom igraču, modernom stoperu, trenirao je s nama, odigrao tu jednu utakmicu. Pričao sam s njim, moj pomoćnik Marko Marić prevodio je francuski, rekao sam mu tada da sam njime jako zadovoljan, da je on igrač koji bi nam bio pojačanje i da s njim ozbiljno računam za iduću sezonu. No, Gabriel je u ugovoru imao takvu odštetnu klauzulu, višemilijunsku, da je i Dinamu bio preskup, bila je to nemoguća misija – govorio je tada u razgovoru za SN Nikola Jurčević.

Ubrzo nakon povratka u Lille današnji brazilski reprezentativac nastavio je s odličnim igrama, a nedugo nakon toga ostvario je veliki transfer vrijedan 30 milijuna eura u Arsenal, gdje se pokazao kao odlična investicija. Brazilac danas prema njemačkom Transfermarktu vrijedi velikih 55 milijuna eura.

Linker
28. travanj 2024 02:34