MIGUEL RIOPA Afp
UTAKMICA KARIJERE

Dinamov as poslao moćnu poruku Ronaldu i društvu: ‘Spremni smo pobijediti pred 50.000 Portugalaca!‘

Može li Sjeverna Makedonija nakon Italije srušiti još jednog europskog velikana?
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2022. 22:39

U njihovim redovima svakako vjeruju da to mogu napraviti i izboriti povijesni plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. U Portu na stadionu Dragao u utorak navečer Sjeverna Makedonija će pokušati napraviti novo čudo i to protiv Cristiana Ronalda i njegovog Portugala.

Makedonski izbornik Blagoja Milevski istaknuo je uoči utakmice kako je njegova momčad spremna na novi pothvat.

"Ne treba trošiti riječi na kvalitetu Portugala. To su sve veliki igrači i ne bih nikog izdvajao. Ipak, nismo ovdje došli kao turisti, već da uživamo u trenutku i naravno da pobijedimo. Nitko na svijetu nije očekivao da će Makedonija biti u play-offu i na korak od Svjetskog prvenstva. Mali smo u odnosu na ostale, ali uživamo. Očekujemo da ćemo uživati i sutra i pobijediti. Nemam dileme oko početnog sastava, ali ovaj susret će biti drugačiji od onog s Italijom. Tko će ići u Katar? Reći ću vam sutra", rekao je Milevski.

image
MIGUEL RIOPA Afp

Oglasio se i dinamovac Stefan Ristovski, kapetan makedonske reprezentacije.

"Ovo nam je najvažniji meč u karijerama. Svijet nije vjerovao da ćemo danas mi sjediti ovdje. Ova ekipa ima nešto posebno u sebi, nešto što drugi nemaju. Spremni smo za ovo veliko finale i došli smo pobijediti pred 50.000 Portugalaca", rekao je Ristovski, uz dodatak:

"Dobro poznajem ovu zemlju, sin mi je rođen ovdje, imam dosta prijatelja, ali sutra nikoga ne poznajem. Ovo može biti najveća utakmica u povijesti makedonskog sporta. Bez obzira što se dogodilo, nećemo se zaustaviti u narednim godinama."

image
MIGUEL RIOPA Afp

Linker
16. travanj 2024 19:01