JAVIER ROJAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Javier Rojas/Zuma Press/Profimedia
NADOLAZEĆE ZVIJEZDE

Dinamov dragulj i Stipe Biuk među 100 najboljih mladih igrača. Evo za koga će se velikani uskoro ‘otimati‘

CIES je objavio samo igrače koji su rođeni 2002. godine ili kasnije, a da ne igraju u ligama Petice
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. rujan 2023. 14:36

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je popis 100 igrača rođenih 2002. godine ili kasnije koji ne igraju u klubu iz lige Petice, ali bi vrlo brzo mogli biti spremni za odlazak u najsnažnije europske momčadi.

Na prvom mjestu nalazi se 19-godišnji stoper Benfice Antonio Silva. Riječ je o igraču za kojega se pretpostavlja da bi portugalski klub mogao zaraditi čak i veći iznos od 127 milijuna koliko je 2019. godine Atletico Madrid platio za usluge João Félixa. Silva je već prošle sezone postao prvotimac u lisabonskoj momčadi, a do sada je sakupio i pet nastupa za portugalsku reprezentaciju.

Na drugom mjestu nalazi se Ukrajinac Georgij Sudakov (21). Šahtarov veznjak briljirao je na netom odigranom Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Kako prenose ukrajinski izvori, Šahtar je za Sudakova već izvjesio cijenu od 30 milijuna eura.

Top pet zatvaraju Pablo Maia (21) iz São Paula, Maarten Vandevoordt (21) iz Genka te 18-godišnji Vitor Roque koji je ljetos ostvario transfer iz Athletico Paranaensea u Barcelonu. Ugovor je potpisan do 2031. godine uz otkupnu klauzulu od 500 milijuna eura, a napadač bi se Kataloncima trebao pridružiti iduće sezone.

Na popisu se nalaze i dvojica darovitih hrvatskih nogometaša, Martin Baturina i Stipe Biuk. Igrač Dinama drži 38. mjesto, dok je nogometaš LAFC-a na 90. mjesto.

Kompletan popis pogledajte OVDJE.

Linker
04. svibanj 2024 15:07