Stefan Ristovski i Arijan Ademi u Dinamovom dresu u društvu Lauritsena i Oršića

 MATIJA DJANESIC Cropix
LJUTNJA U MEDIJIMA

Dinamov dvojac okrenuo leđa nacionalnoj momčadi!?: ‘Nisu mogli igrati, a sad su se magično oporavili!‘

‘Zna se da su dobri s našim najboljim igračem ikad koji sad vodi veliku bitku za prevlast u Savezu‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2022. 16:10

Nije nogometnoj javnosti u Sjevernoj Makedoniji najbolje sjelo to što na zadnjem okupljanju reprezentacije nije bilo dvojca iz zagrebačkog Dinama. Arijan Ademi i Stefan Ristovski nisu sudjelovali u utakmicama Lige nacija protiv Gruzije i Bugarske, a tamošnji mediji sada bacaju "drvlje i kamenje" po nogometašima hrvatskog prvaka.

- Dva tjedna nakon što su zbog ozljeda izostali s popisa reprezentacije, Ristovski i Ademi čarobno su se oporavili i već ovoga vikenda zaigrali za Dinamo protiv Slaven Belupa - piše makedonski portal Sport1.mk

image

Arijan Ademi i Stefan Ristovski

ROBERT GHEMENT Afp

Makedonci su izgubili obje utakmice završnog dijela natjecanja u Ligi C Lige nacija. Nisu mogli ispasti u najniži rang s obzirom na to da je daleko iza njih ostao Gibraltar, ali porazi nikad nisu dobri, a naročito u svjetlu previranja u nogometnom savezu te zemlje.

- Ademi je odigrao cijeli utakmicu, a Ristovski do 79. minute, što otvara brojna pitanja oko njihovog zadnjeg otkazivanja reprezentaciji. Bilo je rečeno da Ristovski ima problem sa zadnjom ložom, a Ademi je odmah otkazao zbog ozljede leđa. Je li osim njihovih ozljeda razlog i u čemu drugome? - pitaju se Makedonci.

image

Arijan Ademi i Mario Jurčević na dvoboju Sjeverne Makedonije i Slovenije

ROBERT ATANASOVSKI Afp

Dodaju i ovo:

- Pitanje je sljedeće. Jesu li se kapetan Ademi i sjajni borac Ristovski okrenuli protiv Nogometnog saveza? Oni su jako dobri prijatelji s Goranom Pandevom, a najbolji makedonski nogometaš svih vremena vodi veliku borbu za prevlast u savezu s aktualnim vodstvom. Ovo se dakle, može protumačiti kao dokaz da su stali na njegovu stranu - piše Sport1.mk.

Ristovski je, podsjećaju Makedonci, propustio i lipanjske oglede reprezentacije u Ligi nacija zbog problema sa stopalom, a Ademi je bio tražio od izbornika Blagoje Milevskog da ga izostavi zbog umora i čestih ozljeda s kojima se borio. Sve su glasnije spekulacije da se Ademi želi umiroviti od dresa nacionalne vrste, što je već i želio nakon odigranog Eura lanjskog ljeta.

Tada su ga uspjeli nagovoriti da ostane u reprezentaciji, a sada je upitno i hoće li nastupati u prijateljskim ogledima u studenom, pogotovo pored suludog ritma kojeg ima u klubu.

Linker
16. travanj 2024 19:39