JAVIER SORIANO Afp
STIŽE I SRBIN?

Dogovoren sudbonosni susret Pereza i Ancelottija: Otkrivena budućnost trenera i veliki planovi

Predsjednik Real Madrida želi iz prve ruke znati što brine trenera, kojem ugovor ističe sljedeće sezone
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 12:05

Florentino Pérez (76) sastat će se sljedeći tjedan s Carlom Ancelottijem (69) kako bi isplanirali nadolazeću sezonu, javlja španjolski AS. Predsjednik Real Madrida želi iz prve ruke znati što brine trenera, kojem ugovor ističe sljedeće sezone. Zasad u Madridu ne sumnjaju da će Ancelotti odraditi minimalno preostalu godinu ugovora.

Ancelotti je još uvijek glavni brazilski kandidati za preuzimanje reprezentacije i ta ponuda je i dalje na stolu, tako da će Talijan morati potvrditi svoj ostanak na sastanku, kao što je i napravio javno nakon poraza od Manchester Cityja.

Uprava je zadovoljna s odrađenim poslom u Kupu Kralja (koji je i osvojio), kampanja u Ligi prvaka smatra se prihvatljivom, dok je ligaška sezona ono što najviše bode u oči čelnike kluba. Uprava ne zahtijeva od momčadi da svake godine osvoji sve navedene trofeje, ali ono što smatraju ključnim je da momčad svake godine bude u realnoj poziciji za osvajanje trofeja. Ta premisa je ispunjena u Ligi prvaka, ali ne i u ligaškom prvenstvu.

Ideja Real Madrida je pojačati momčad u svim linijama kako bi okupili super momčad za novi Bernabéu. Unatoč dolasku mladog talentiranog Brazilca Endricka 2024. godine i obnovi ugovora s Karimom Benzemom, Real ima u planu na ljeto potpisati novog napadača kako bi zaoštrio konkurenciju u prednjoj liniji.

image
OLI SCARFF Afp

Imena koja se spominju za vrh napada su Kolo Muani, Osimhen, Vlahović i Kane. Druge mete su Jude Bellingham, koji je navodno već sve dogovorio i dolazi iz Borussije Dortmund, zatim Reece James i Alphonso Davies, za pozicije koje predsjednik i trener smatraju ranjivima. Bočni igrači, vezni igrači i napadač, to su prioriteti za Real Madrid.

Na sastanku će se raspravljati i o novim ugovorima za neke igrače. Uz Benzemu, do sada su produljili Modrić i Kroos. Budućnosti za Ceballosa i Nacha izgledaju dobro, dok se za Asensija vjeruje da ima ponude iz Premier lige koje nude veću plaću nego što je klub spreman platiti. Slušat će se ponude za Ferlana Mendyja, a na odlasku je i Mariano.

image
THOMAS COEX Afp

Želja kluba je i rastanak s Edenom Hazardom, ali Belgijac će izgleda biti novi ‘slučaj Bale‘, što znači da je spreman sjediti na klupi i primati svoju ogromnu plaću. Rezervni vratar Lunin također je na odlasku u potrazi za minutama.

Linker
25. travanj 2024 18:51