Zvonimir Boban

 Fabio Ferrari/AFP/Profimedia
VELIKA VIJEST IZ UEFE

Doznajemo: Hrvatska ima novog važnog čovjeka u europskom nogometu. Legendarni Vatreni pridružio se Bobanu

Vijest još nije službena, ali sve je dogovoreno. Ikona reprezentacije imat će veliku odgovornost
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. svibanj 2023. 14:19

Prije nekoliko dana u eteru se pojavila fotka na kojoj se zajedno smiješe Zvonimir Boban i Aljoša Asanović. U potpisu piše da se čini kako će još jedan legendarni hrvatski veznjak i dugogodišnji suigrač Zvonimira Bobana u dresu Vatrenih ponovno raditi zajedno, ovaj put pod okriljem UEFA-e.

Vijest još nije službena, ali doznali smo da je sve dogovoreno: Boban i Asanović doista će ponovno raditi zajedno. Znamo da je Boban desna Čeferinova ruka, glavni operativac UEFA-e za sva nogometna pitanja. Asanović je pak biti uz njega u ulozi konzultanta, opservatora za nogometna pitanja, svojevrsnog nogometna ‘tehnika‘.

Asanović je u Nyonu izložio svoje ideje, poglavito po pitanju razvoja nogometa i mladih igrača, a kažu nam da bi najviše trebao raditi u zemljama u kojima je nogomet na nešto nižim grana, posebno po pitanju rada u mlađim kategorijama.

Asanović je nakon sjajne igračke karijere bio u nekoliko nogometnih uloga, od trenera do sportskog direktora i dužnosnika, te ima puno iskustva, a znamo da mu je nogomet i doručak i večera. Kako god, Hrvatska je u UEFA-i dobila još jednog čovjeka na važnoj funkciji, što je još jedno veliko priznanje. Aljoša će pak sigurno pronaći način da svojim radom pomogne i hrvatskom nogometu.

Linker
27. rujan 2023 19:03