LAFARGUE RAPHAEL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Lafargue Raphael/abaca/abaca Press/profimedia
ODLUKA PODIGLA BURU

Drama u Francuskoj, zvijezda se povlači iz reprezentacije zbog Mbappéa? ‘Uzrujan je i povrijeđen‘

Deschamps nije ni slutio da bi odluka o imenovanju novog kapetana mogla imati takve posljedice
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 12:56

Odluka o dodjeljivanju kapetanske vrpce francuske reprezentacije Kylianu Mbappeu nije najbolje sjela 32-godišnjem Antoineu Griezmannu.

Nakon odlaska dosadašnjeg kapetana Huga Llorisa francuski izbornik Didier Deschamps odlučio se kapetansku traku povjeriti osam godina mlađoj zvijezdi PSG-a. Le Figaro pak tvrdi da je takva odluka ‘uzrujala i povrijedila‘ Griezmanna koji je smatrao da je odličan kandidat za tu ulogu.

Griezmann je u dresu ‘Tricolora‘ debitirao 2014. godine i upisao je 117 nastupa i postigao 42 pogotka. Ktome je bio jako privržen i Deschampsu.

image
FRANCK FIFE Afp

- Dajem sve od sebe za Francusku i Deschampsa - izjavio je tijekom SP-a u Kataru na kojem je Francuska izgubila u finalu od Argentine.

Navodi se kako je Griezmann zbog svog iskustva, činjenice da je omiljen među igračima i dobrog odnosa s Deschampsom, smatrao da je najbolji kandidat za ulogu kapetana, posebice nakon reprezentativnog umirovljenja iskusnih igrača poput Raphaela Varanea i Stevea Mandande. Zbog ovakve odluke mogao bi se napadač Atletico Madrida odlučiti na drastičan potez i povući se iz francuske reprezentacije.

Dakako, zasad sve ostaje u sferi nagađanja.

Linker
25. travanj 2024 20:39